15.8 C
Cegléd
2023. szeptember 23. szombat
spot_img

Feloszlott a képviselőtestület Törtelen

Törtelen január 9-én úgy határoztak a község vezetői, hogy feloszlatják a képviselő-testületet. A döntést 6:1 arányban hozta meg a testület. A továbbiakról – mint jelöltállítás és új időközi választás – egyelőre még nincsenek információk. Lapunk megkeresett egy önkormányzati képviselőt az ügyben, aki elmondta, hamarosan közös közleményt ad ki a hat képviselő. Azt azonban kérdésre közölte: a történtek ilyen végkifejlete még tavaszra nyúlik vissza és azért hozták meg ezt a döntést, mert a testület nem tudott együtt dolgozni a polgármesterrel.
Lapunk többször írt arról, hogy Törtel lakosai kezdeményezték falugyűlés, közmeghallgatás megtartását, hogy ott kérdezzenek Godó Tibor polgármestertől a község ügyeiről, a beruházások állásáról, a faluban terjedő szóbeszédekről. Száz lakos írt nyílt levelet a képviselőtestületnek még a nyáron, hogy nyilvános testületi ülést követeljenek.
Augusztusban végül szeptember 2-ára ki is tűzték a falugyűlést, amelyet közmeghallgatással egybekötve kívántak megtartani. Ez azonban végül elmaradt: egy nappal korábban ugyanis a polgármester egy közleményt adott ki arról, hogy elhalasztják a falugyűlést.
Úgy tűnik, hogy a képviselőtestület végül abban látta a megoldást, hogy feloldja a lakosság és a község vezetése között fennálló bizalmi válságot, hogy feloszlatta magát. Amennyiben szerkesztőségünk megkapja az önkormányzati képviselők közleményét, közzétesszük.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...