2.4 C
Cegléd
2024. április 21. vasárnap
spot_img

Feloszlott a képviselőtestület Törtelen

Törtelen január 9-én úgy határoztak a község vezetői, hogy feloszlatják a képviselő-testületet. A döntést 6:1 arányban hozta meg a testület. A továbbiakról – mint jelöltállítás és új időközi választás – egyelőre még nincsenek információk. Lapunk megkeresett egy önkormányzati képviselőt az ügyben, aki elmondta, hamarosan közös közleményt ad ki a hat képviselő. Azt azonban kérdésre közölte: a történtek ilyen végkifejlete még tavaszra nyúlik vissza és azért hozták meg ezt a döntést, mert a testület nem tudott együtt dolgozni a polgármesterrel.
Lapunk többször írt arról, hogy Törtel lakosai kezdeményezték falugyűlés, közmeghallgatás megtartását, hogy ott kérdezzenek Godó Tibor polgármestertől a község ügyeiről, a beruházások állásáról, a faluban terjedő szóbeszédekről. Száz lakos írt nyílt levelet a képviselőtestületnek még a nyáron, hogy nyilvános testületi ülést követeljenek.
Augusztusban végül szeptember 2-ára ki is tűzték a falugyűlést, amelyet közmeghallgatással egybekötve kívántak megtartani. Ez azonban végül elmaradt: egy nappal korábban ugyanis a polgármester egy közleményt adott ki arról, hogy elhalasztják a falugyűlést.
Úgy tűnik, hogy a képviselőtestület végül abban látta a megoldást, hogy feloldja a lakosság és a község vezetése között fennálló bizalmi válságot, hogy feloszlatta magát. Amennyiben szerkesztőségünk megkapja az önkormányzati képviselők közleményét, közzétesszük.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...