11.8 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Milyen falazóelemet érdemes választani?

 

 

Minden gyártó és építtető igyekszik a saját termékét ideálisnak beállítani, a dolog természetesen nem ennyire egyszerű, hiszen mindegyiknek lehetnek az előnyei mellett hátrányai is.

 

Nézzünk egy konkrét példát!

 

A Józan Kft. minőségi falazóelemei között is megtalálható Ytong például tipikusan az az anyag, amiről aztán jót is, rosszat is hallhatunk, s mindezt nem kis mennyiségben, így aztán egyáltalán nem egyszerű eldönteni, hogy melyiknek higgyünk, s megfelel-e nekünk falazóelemként, avagy sem.

 

Ha a múltját tekintjük, a svéd eredet nyilvánvalóan megnyugtatja sokak lelkét, bár másokban talán éppen kétségeket ébreszt, hiszen egy más országban, más éghajlati körülmények közé tervezett és fejlesztett építési anyagról van szó, így aztán erősen kérdéses, hogy itthon is képes-e helyt állni. Nézzük, melyiküknek van igaza!

 

Előnyök, amelyeket kiaknázhat, ha az Ytong mellett dönt

 

Az Ytong egyik legfontosabb pozitív tulajdonsága, hogy remekül formázható és vágható. Ez azért bír nagy jelentőséggel, mert így értelemszerűen sokkal jobban ki tudjuk használni a rendelkezésre álló anyagmennyiséget. Azaz jóval kisebb mértékű hulladékra, azonban jóval költséghatékonyabb felhasználásra számíthatunk az esetében, más, hagyományos elemekhez képest.

 

A pénztárcabarát tulajdonságok sora azonban itt még nem ér véget, hiszen habarcsból és vakolatból is sokkal kevesebbre lesz szükség, ha az épület Ytong-ból épül. Még ennél is van jobb hírünk, hiszen ha ezt a falazóelemet választjuk otthonunk felépítéséhez, már nem lesz szükségünk hőszigetelésre, így rengeteget faraghatunk a költségvetésből, miközben élvezhetjük a kiemelkedően jó hővisszatartó képességet.

 

Az is fontos előnye az Ytong-nak, hogy a nedvesedésre, származzon az bármilyen forrásból, jóval kedvezőbben reagál a többi falazóanyaghoz képest, ugyanis nagyon gyors száradás jellemzi. Éppen ezért se beázás, se csőtörés nem okozhat az ingatlanban komolyabb károkat.

 

Hátrányos tulajdonságok

 

Az Ytong a hagyományos téglával szemben hőtárolás szempontjából alulmarad, továbbá hangszigetelésben is jóval kevésbé jeleskedik. Szerkezetének jellemzői miatt az otthon dekorálásakor is jelentkezhet némi bosszúság, hiszen a képek, tükrök, faliórák vagy éppen polcok falra rögzítése nehezebben kivitelezhetővé válik az Ytong-ból készült épületek esetében.

 

Akkor most igen vagy nem?

 

Erre a választ csak Ön adhatja meg. Mivel az egyéni preferenciák sokszor eltérőek, ezért nehéz általános szabályt mondani arra, hogy kinek, pontosan mi alapján és hogyan érdemes döntenie. Az Ytong esetében is maximálisan igaz, hogy számos kiváló tulajdonsága mellett akadnak negatívumok, amelyeket érdemes alaposan mérlegelni, mielőtt végleges döntést hoznánk. Fontoljuk meg hát alaposan a választást, s ne feledjük, hogy ingatlan esetében alapvetően hosszú távra tervezünk!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...