0.5 C
Cegléd
2023. december 7. csütörtök
spot_img

Elfogták a tolvajt

Előállításakor, majd később a rendőrkapitányságról is megpróbált elmenekülni a hatóság elől az a terhelt, aki több ingatlanból tulajdonított el értékeket. Ellene kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság indított eljárást. 2022. november 15-én a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a férfi letartóztatását.

2022 december 12-én a gyanúsított bemászott egy körbekerített ingatlan udvarába, majd a lakóépület egyik ablakát betörte és behatolt a házba. Onnan két televíziót és szerszámgépeket – egy sarokcsiszolót, egy akkumulátoros csavarbehajtót és annak tartozékait – tulajdonította el, amivel 350.000 forint lopási kárt okozott. Néhány nappal később, 2022. december 25-én a terhelt egy nyitott kertkapun keresztül ment be egy másik ingatlanra, ahol egy be nem zárt ajtajú, élelmiszerboltként működő helyiségéből 10.000 forint készpénzzel távozott.

2023 január 9-én a hatóság megpróbálta gyanúsítottként előállítani a férfit, aki ezt észlelve kiugrott a háza ablakán és elfutott a helyszínről. Néhány órával később, egy másik lakásban találtak rá a rendőrök, akik elfogták és előállították a terheltet. Később a gyanúsított a rendőrkapitányságon is szökést kísérelt meg.

Figyelemmel az előállítása során tanúsított magatartására, illetve a kiszabható büntetés mértékére, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi megpróbálja az eljárás alól kivonni magát, megszökik vagy elrejtőzik. Továbbá az előéletére, illetve a terhére rótt bűncselekmény jellegére tekintettel a gyanúsított újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követhet el. Mindemellett az ügyészi indítvány szerint a bizonyítást is megnehezítheti, ezért a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. február 11-ig. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított szabadlábra helyezés érdekében nyújtott be fellebbezést. Mivel a védő nem volt jelen, jogorvoslatra neki 3 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Mutatjuk, milyen típusú művirágok vannak a boltokban!

    Az élő virágnak megvan a varázsa, ám nem mindenki...

Retró stílus a konyhában: ezekkel a készülékekkel dizájnos lehet az otthonunk

    A konyha szinte minden esetben a lakás egyik legfontosabb...

A cellaformázástól a diagramok beillesztéséig

    Te jól ismered a táblázatkezelőt? Használod a munkád során?...

A tökéletes éjjeli fény gyermekek számára

    Némely babaszoba-kiegészítők kiválasztása rendkívül egyszerű, azonban vannak olyanok, melyeket...

Innovációk az otthon védelmében

    A biztonság olyan érték, amelyre mindannyian nagy figyelmet fordítunk....