24.3 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Kőröstetétlen polgármestert választott

Pásztor Roland független jelöltet választották Kőröstetétlen polgármesterévé a január 15-én vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson. Földi László országgyűlési képviselő a kampányban ajánlotta „Pásztor Roland lokálpatrióta képviselőt polgármesternek, aki önkormányzati képviselőként már 16 éve szolgálja szeretett falunkat, Kőröstetétlent és szolgálja az itt élő családokat. Nyitott, jó szándékú ember, aki minden prob­lémára keresi – és meg is találja – a települé­sen élők számára megfelelő megoldást. Az elmúlt évek során számos fejlesztés történt a településen, de a megkezdett utat közösen kell folytatni olyan településvezetővel aki a folytonosságot is képviseli.” – fogalmazott a képviselő.

Sziváki Ibolya, a helyi választási iroda helyettes vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a választásra jogosult 648 lakosból 446-an adták le érvényesen a szavazatukat. Pásztor Rolandra 268-an szavaztak, ezzel a voksok 60,09 százalékát kapta. A választáson rendkívüli esemény nem történt – fűzte hozzá Sziváki Ibolya.

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala szerint Farkas Mónika független jelölt 40 szavazatot, 8,97 százalékot, Göncöl Ilona független jelölt 22 szavazatot, 4,93 százalékot és Persoly Aranka Brigitta független jelölt 116 szavazatot, 26,01 százalékot ért el. A községben a korábbi polgármester, Pásztor Imre halála miatt kellett polgármester-választást kiírni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...