2.7 C
Cegléd
2023. december 6. szerda
spot_img

Kültéri finn szaunaház építése házilag – milyen tényezőket vegyünk figyelembe?

 

 

Amikor valaki egy szauna építésére adja a fejét, akkor legelőször két fő kérdést kell megválaszolnia. Az egyik, hogy hagyományos finn szaunát szeretne építeni, vagy a kevésbé izzasztó infraszaunát. A másik pedig, hogy beltéri vagy kültéri szauna legyen-e.

 

Valamelyest a két kérdés összefügg, mivel beltéren mindkét típussal szoktunk találkozni, de kültéren inkább a tradicionális finn szauna a népszerűbb. Ha mégis a kültéri változat mellett tesszük le a voksot, akkor érdemes az e-kert.hu finn szaunaház kínálatát is átböngészni, ahol számtalan elrendezésben, kivitelezésben és felszereltségben találunk szaunákat.

 

Kiknek javasolt a kültéri szaunaház?

 

Szaunázni a legtöbb ember szeret, ezért mondhatjuk azt, hogy mindenkinek. Ne feledjük azonban, hogy egyrészt a hagyományos finn szauna van, akinek ellenjavallt, másrészt pedig vannak olyanok is, akik nem szeretnek a forróság után kimenni a hidegbe. Pedig ez az igazi szaunázási élmény, hiszen a skandinávok is így csinálják, sőt még meg is fürdenek a hóban!

 

Akik rendelkeznek kerttel, udvarral, netán egy kisebb méretű terasszal, ami tetőterasz is lehet, az már önmagában jó kiindulópont egy szaunaház megépítésének. A kültéri szauna igazi hangulatát pont az adja meg, hogy az izzasztó melegből tudunk kinézni a szép, rendezett kertbe, amely ha esik a hó, még különlegesebb látványt nyújt. Egészségileg is sokkal kedvezőbb, ha a kinti hidegben hűlünk le.

 

Szaunaház elrendezése

 

A kültéri szaunaházak a kert, a természet és a szaunázás idillikus egységét biztosítják, mely a finneknél is eredetileg így volt megtalálható. A szaunaház tartalmazza a szaunakabint, amely egy elszeparált terület. Fontos, hogy megfelelő legyen a szigetelése, és a mérete igazodjon a szaunaház méretéhez.

 

Az e-kert.hu munkatársai több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek kert- és szaunaépítés területén. Érdemes kikérni a tanácsukat, amennyiben nem konkrétan eldöntött, hogy milyen típusú legyen a szaunaház. Természetesen a kabinhoz lehet a megadottaktól eltérő, egyedi tervezésű szaunaházat is igényelni, ehhez is kérje a kollégák segítségét!

 

Legfontosabb beltéri elemek

 

Az igazi finn szauna fatüzelésű, de persze ettől eltérő kiviteleket is meg lehet valósítani. A szaunaházakat kompletten beszerezhejük, ami azt jelenti, hogy tartalmaznak egy adott teljesítményű szaunakályhát, beltéri világítást, padozatokat. 

 

Az e-kert.hu webáruházban elérhető olyan változat is, amely egy 5 db-os szauna kezdőszettel együtt kerül forgalomba. Ez a kezdőszett tartalmaz egy homokórát, egy hőmérőt, egy higrométert és egy dézsát felöntőkanállal.

 

Bármelyik típus is nyeri el az Ön tetszését, fontos, hogy olyat válasszon, amely tartalmaz minden kiegészítőt, vagy tud minden Ön által szükségesnek vélt funkciót, például fürdőköpenyek felakasztása, pihenő kialakítása, zuhanyzás megoldása vagy akár merülődézsa beüzemelése! Mindezekhez szintén vegye igénybe az e-kert.hu szakembereinek tanácsait, valamint kérhet teljes körű beüzemelést és festést is!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Napenergia Plusz Program Cegléden

A Magyar Közlönyben 2023. október 5-én kormányhatározat jelent meg...

Új laptopok a Táncsics Iskolában

Új fejezet kezdődött a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola...

A labdázók ismét kinyithatnak!

A Kúria december 6-án a Ceglédi Önkormányzat felülvizsgálati kérelmének...

Jótékonysági ruhaadomány iskolásoknak

Meleg ruhákat adott át adományként rászoruló diákok számára a...

Ne menj templomba karácsonykor!

Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert azt gondoljátok, hogy...