22.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Kettőből kettő

Az egyik tettest tavaly decemberben, társát néhány napja fogták el a ceglédi rendőrök. A páros vagyon elleni bűncselekményekkel borzolta az Ugyer településrészen élők kedélyeit – ennek immár vége.
Cegléd Ugyer nevű részéről érkeztek 2022 decemberében bejelentések lopásokról. Ajtó, ablak, kerítés – az elkövetők számára nem jelentett akadályt. Nem jöttek zavarba, ha kellett kifeszítették az ajtót, hogy bejussanak egy fészerbe, ólba, vagy pincébe. Onnan aztán vitték, amit csak találtak: borosüvegeket, kéziszerszámokkal tömött ládást, hosszabbítót, kábelt, bojlert, gáztűzhelyt, gázpalackot, szenes kályhát, lapátot, csákányt, gereblyét, tojást, kávét, láncfűrészt, taligát. Az egyesített bűnügyek tetteseit két felvonásban bilincselték.

A páros egyik tagját, egy 19 éves helyi férfit 2022. december 27-én fogták el, azóta a bíróság letartóztatta.
Társa felkutatásához valamivel több időre volt szükség. A 18 éves helyi férfit 2023. január 17-én kora reggel állították elő otthonából. Bár a bizonyítékok alátámasztják a gyanút, ráadásul több eljárás is folyik ellene más vagyon elleni bűncselekmények miatt, a férfi tagadott. Kihallgatásán annyit mondott, nagyon megijedt, amikor hallotta, 19 éves barátját becsukták, azóta nem mer lopni. Ahogyan fogalmazott: “régen követtem el bűncselekményeket, de mostanában nem”. A rendőrök ezt másként látják, ahogyan az ügyészség és a bíróság is egyetértett azzal, személyi szabadságát a legszigorúbban kell korlátozni – letartóztatták.


A két férfi ellen – több rendbeli lopás bűntettének, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a további eljárást. police.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...