12.7 C
Cegléd
2024. június 14. péntek
spot_img

Pizzaverseny Pármában – ceglédi versenyzővel

Áprilisban kerül megrendezésre a 30. Pizza Világbajnokság Pármában, Olaszországban. A magyar csapat tagjaként a ceglédi Sipos Dóra két kategóriában fog szerepelni; egyik a nápolyi stílusú pizza, a másik pedig egy duo kategória, ahol a párja Kis Sándor lesz.

„Róla annyit kell tudni, hogy Guinness-rekorder vak ember. Vezetett kamiont egyedül, motort és autót a Hungaroringen és most nyáron a vonatvezetés lesz a következő a világbajnokság után. Pizzánkat, amit kreálnunk kell a mostani világhelyzet ihlette, témája pedig a béke lesz. Az induló magyar pizzamesterek és chefek között van Kovács Lázár az ismert chef is.” – számolt be Dóra.

Sipos Dóra 2021-ben végzett Nápolyban a világhírű Fabio Cristiano nápolyi pizzakészítő iskolában. Tanulmányai után a mester felkérte, így másfél évet a pizzériájukban dolgozott, ahol rengeteget tanult a mestertől és családjától.

„Idővel segítettem neki az oktatásban is, hisz rengeteg felkérése van a világban. A pizza iránti szeretetem pedig édesapámtól Sipos Róberttől örököltem, aki támogat ezen az úton és akivel a Livello Ételfutárt üzemeltetjük itt Cegléden.” – vallja Dóra.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...