16.1 C
Cegléd
2023. október 4. szerda
spot_img

16 milliárd forintra nőtt Cegléd költségvetése

Az önkormányzatok sűrű időszaka a mostani, hiszen ezekben a napokban kerülnek terítékre a 2023-as esztendő gazdálkodási döntései. Nincs ez másként Cegléden sem, ahol a költségvetés főösszege 12,27-ről 16 milliárd forintra emelkedik – tájékoztatta lapunkat dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő, a képviselő testület Fidesz-frakciójának vezetője.


– Engem ért az a megtiszteltetés, hogy valamennyi bizottságunk együttes ülését vezethettem a 2023. évi költségvetés tárgyában, s szerencsére jó hírekről is be tudok számolni. – számolt be a képviselő. – Különösen a felhalmozási kiadások emelkedtek kimagaslóan, közel 2 milliárd forint értékben. Ez többek között annak köszönhető, hogy több sikeres pályázathoz segített hozzá bennünket a kormány: ilyen például a Termálfürdő bővítése, illetve az Ipari park 3-as üteme. Ezenkívül 346 millió forintos rezsitámogatásban is részesültünk. Sokat javít a költségvetési számainkon, hogy a tavalyi szinten maradó iparűzési adót több százmillió forinttal magasabbra tudtuk tervezni.

– Mi a helyzet az adóemeléssel, illetve a bevételekkel?
– Nem lesz adóemelés. Ezt elsődleges célként határoztuk meg fideszes képviselőtársaimmal. Nem terhelhetjük tovább a ceglédiek kiadásait. Az ellenzék ilyen irányú próbálkozását sikerült megakadályozni. A nagy beruházások külön iparűzési adója bőven magasabb lesz, mint az ellenzék által korábban javasolt lakosságot célba vevő adóemelés összege lett volna.

– Jut-e pénz a lakosság által is igényelt fejlesztésekre?
– Sikerült elérnünk ezeket a céljainkat is, hiszen közel 1 milliárd forintot különítettünk el fejlesztésekre. Az összegyűjtött lakossági igények figyelembevételével fogjuk felhasználni az elkülönített pénzkeretet, így utakat, járdákat, valamint csatornákat fogunk építeni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...