13.5 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Külföldi turnén a nagykőrösi kisfiú

Holló-Zsadányi Norman, a nagykőrösi ifjú tehetség sorra kapott szerepeket a magyar színpadokon, majd különböző filmekben, rajzfilmekben szinkronizált szereplőket, a legújabb hír, hogy immár nem csak hazai színházakban láthatjuk őt: Németországban a Szépség és a Szörnyeteg című darabban játssza Csészi szerepét – német nyelven. Nonóval és szüleivel a nagykőrösi Önkormányzati Hírek beszélgetett.


„Nyilván nehezebb volt, mint magyarul játszani, de az Arany iskolában a profi német tanárom nagyon jól megtanította nekem ezt a nyelvet, és nagyon sok mindent köszönök Kis Titanilla tanárnőnek. Ő nagyon jó tanár, rengeteget tudtam tanulni tőle, így már gördülékenyebben ment a német nyelv ott kint. A darab német koordinátora, Martin nem örült neki, ha valaki már tudott németül, mert tartott tőle, hogy másként beszéli a nyelvet, de ahogy meghallott, mondta, hogy „Perfecto”. Nagyon csodálkozott, hogy nem volt akcentusom, és úgy beszéltem, ahogyan a német anyanyelvűek.” (…) „A darab német nyelvű előadásában nem csak az hordozott kihívást, hogy németül kellett megtanulni a szöveget, hanem az adott esetekben szükséges reagálásokat is meg kellett tudni oldani. Például, ha valaki elrontotta a szöveget, és az én következő megszólalásom nem nagyon illik rá, akkor nehezebb volt korrigálni, mint a magyarban, hiszen németül ki kellett találni valamit. Ha például én valakinek a kérdésére válaszolnék, de nem hangzik el a kérdés, akkor nekem nincs mire megadnom a választ. A legfontosabb, hogy a közönség nagyon hálás volt, nagyon tetszett nekik az előadás, és azt mondták, hogy észre sem vehető, hogy magyar kisgyerek vagyok és nem német.


A másik dolog, ami nagyon más volt, hogy Németországban egy „nagy család” voltunk felnőtt színészekkel, nem találok rá jobb szót, hiszen a teljes stáb egy szállodában lakott, együtt reggeliztünk, együtt mentünk a színházba, egy napon két előadásunk volt, mindez nagyon összetartóvá tett minket. Teljesen más volt, mint itthon, ahol az előadás után mindenki hazamegy. Rengeteg élményt, törődést és szeretetet kaptunk és rengeteg tudással is gazdagodhattam.” – számolt be Nonó, akinek itthon színházi és filmszerepei is lesznek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...