4 C
Cegléd
2023. november 28. kedd
spot_img

Dühöng a város a dühöngők bezárása miatt

Be kellett zárni két labdázót, ceglédi fordításban „dühöngőt” a városban. A Köztársaság utcán a volt tiszti lakótelepnél, illetve a csokiházaknál lévőre került lakat. Bírósági döntés kötelezte erre a várost. Egy-egy lakó feljelentése miatt került bíróságra a labdázók sorsa. A döntés értelmében le is kell azokat bontani. Az önkormányzat fellebbez az ítélet ellen. – írta meg a város oldala.

A dühöngők bezárása nagy port kavart, sokan felháborodtak és írták meg véleményüket kommentben. „Na ez már tényleg mindennek a teteje, minden gyerektől, felnőttől megvonják a szabad levegőn ingyenesen használható tereket. Nem számít ez a korosztály egyáltalán, mert nem tudja magát megvédeni, kiállni. Tiétek a grund ne hagyjátok…” – írta egy hozzászóló, egy másik hozzáteszi: „Ez felháborító! Gyermekkorunkban az utcán játszottunk, labdáztunk, míg ránk nem sötétedett. Most örül a szülő, ha a gyerek a sok elektromos kütyü helyett inkább a szabadban játszik. Remélem attól, hogy ilyen rossz döntés hoztak, a gyerekek még boldogan ugrabugrálnak és fociznak majd a szabadban. Akár éppen ezeken a területeken.”

„A tiszti lakótelepnél a “labdázó”, ha a férjem jól emlékszik, több mint 40 éve épült. Az új lakók már ennek ismeretében költöztek a közelébe. Vagy ha nem újonnan költöző a lakó, akkor miért most sikerült elérni a lebontását? Amikor még fiatal volt, nem zavarta?” – írta egy ceglédi anyuka.
Néhány kivételtől eltekintve – akik az idősebb lakosság nyugalmát, dolgozók pihenéshez való jogát hangsúlyozták – a ceglédi lakosság „a gyerekek pártján van”. Egy érintett lakó így írt: „Több éve zajlik az ügy, páran el is mentünk tanúskodni a bíróságra, hogy elmondjuk, a gyerekeinknek szüksége van arra labdázóra, így legalább a szabadban vannak, körülzárt területen, és nem a lakásban nyomkodják az elektronikus kütyüket. A feljelentő szerint egész nap hangoskodnak a gyerekek, és a labdapattogás borzasztóan zavaró. Ezek szerint a nyitvatartás korlátozása sem változtatott semmin… Mi sem gondoltuk, hogy EGY “ember” miatt több emeletes ház gyerekei fognak hátrányba kerülni.”

(Fotó: Szokolai Attila)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...