-2.2 C
Cegléd
2023. november 29. szerda
spot_img

Miért kell védeni a műkörmös szalonokat az UV-sugárzás ellen?

 

 

Ha műkörmösként dolgozol, akkor biztosan találkoztál már azzal a problémával, hogy a géllakkok idő előtt belekötnek a tégelybe, hiába rejtegeted őket a napfény elől. A géllakk működési elve ugyanis az, hogy az UV-fény hatására megszilárdulnak. A géllakkal egy nagyon erős és tartós körmöt tudsz készíteni vendégeidnek, akik örömmel viselik a kiválasztott színt és mintát a következő alkalomig.

 

Viszont neked már nem akkora öröm ez a működési elv, ha folyamatosan azzal a problémával találkozol, hogy a napfény hatására már megint belekötött a tégelybe a termék, és kénytelen vagy a kukába dobni. De a megoldás egyszerű!

 

A műkörmös szalon kialakítása

 

Ha egy szép szalont szeretnél kialakítani, vagy már működő vállalkozásod van, akkor szükséged lesz természetes fényre. A természetes fény azonban UV-sugarakat is tartalmaz, de ha a Fóliás Juci-féle megoldást alkalmazod ablakodra, akkor több legyet is üthetsz egy csapásra!

 

UV-védelem minden egyes pillanatban

 

Az ablakra ragasztott hővédő fólia ugyanis teljes mértékben kiszűri a napfény UV-sugarait, így a géllakjaid akkor is biztonságban lesznek, ha kint maradnak, sőt akár az ablakpárkányon is felejtheted őket!

 

Nem kell remeteéletet élned és egy pincében meghúznod magadat, hogy kizárd az ultraibolya sugárzást! Nyiss szalont nyugodtan tágas ablakokkal és ússz fényárban minden nap, vendégeid is értékelni fogják a szép környezetet. A lakkjaid pedig értékelni fogják az ablakra tett fóliát, így nem kell őket idejekorán kidobnod, hanem kipréselheted a dobozból a legutolsó cseppet is!

 

Az ablakfólia további előnye

 

Ezek a hővédő ablakfóliák nevükben is jelzik, hogy nem csak az UV-sugárzást, hanem a forróságot is kint tartják. Persze nyilván ne várj tőlük klimatizációt, azonban egyes fajtájuk akár 8 Celsius fokkal is csökkentheti a szalon hőmérsékletét, ami azért már nem kis teljesítmény!

 

Ha pedig klimatizált a szalonod, akkor kevesebb energiát fog fogyasztani a klímaberendezés, mivel az ablakokon kevesebb hő fog nyáron beáramlani.

 

A hővédő ablakfóliák fajtái

 

Többféle termék közül tudsz választani, érdemes átgondolnod, hogy milyen tájolású a helyiség, illetve, hogy mekkora az üvegfelület. Ha nagyon világos, napfényes a szalonod, akkor azt ajánljuk, hogy a legerősebb terméket, vagyis a tükörfóliát válaszd, bár ha azt szeretnéd, hogy belássanak hozzád az utcáról, akkor elegendő lesz a 67%-os fólia is.

 

A 45%-os fólia csökkenti a legkevésbé a hőmérsékletet, azonban az UV ellen ez is hatásos, bár érdemes évente lecserélni. A felrakása azonban ennek és a Tönung fóliának a legegyszerűbb, mivel nem tartalmaznak ragasztót. A 67%-os fólia, valamint a tükörfólia öntapadós, felhelyezésük mindenképpen több embert igényel, azonban nagyon tartósak, és akár 7-8 fokkal is csökkenthetik a hőmérsékletet.

 

Géllakkjaid állagának megóvása egy egyszerű ötlettel pillanatok alatt elérhető és az UV-védelem mellett még a szalon hőmérséklete is sokkal kedvezőbbé válik. Válaszd ki a neked legideálisabb terméket és tedd szalonod UV-biztossá!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...