12.7 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Közérdek vagy magánérdek?

A Telex című internetes hírportál közöl részletes írást a bezárásra ítélt ceglédi lakótelepi focipályák ügyéről. A lap megpróbálta kideríteni, hogy alakult így a helyzet.
Mint megtudták, a környéken élő mintegy száz ember túlnyomó többségét nem zavarja a gyerekek játéka. Éppen ezért megdöbbenve hallották a hírt a legújabb bírósági döntésről, hisz bandázás sincs a pálya környékén. A lakók aláírást fognak gyűjteni, hogy az önkormányzat mégse zárja be a pályát.
Az önkormányzat szerint törvényben előírt kötelezettség elősegíteni az állampolgárok egészséges életmódhoz, testedzéshez, sportoláshoz való jogának érvényre jutását. Jelentősebb közérdek fűződik ahhoz, hogy nagy számú helyi lakos biztonságos körülmények között tudjon a szabad levegőn sportolni, mint ahhoz a magánérdekhez, hogy a panaszosok minden zavarástól mentesen tudják használni lakásukat.
Az esetnek és a hozzá fűződő bírósági döntésnek jelentős társadalmi következményei lehetnek. Számos helyen okozhat a jövőben konfliktust a helyiek között, ha akad egy lakó, aki a többséggel szembemenve zavarónak ítél meg valamilyen közeli köztéri, közösségi tevékenységet, és az ítéleten felbátorodva beperli az illetékes önkormányzatot vagy közösségi szervezetet.

A cikk itt olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...