18.6 C
Cegléd
2024. június 14. péntek
spot_img

Lovaskocsis baleset háttere

Országos hír lett belőle, Cegléd külterületén a Budai úton egy személyautó hétfő este hat óra körül belehajtott az előtte haladó lovasszekérbe. Az ütközés erejétől 54 éves hajtó, P. János a szekérről az árokba esett, és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
Az autó Ceglédbercel irányába ment, amikor hátulról belerohant a lovaskocsiba, amely nagyon meg volt rakva, rakománya jóval túllógott a jármű méretén, de ettől még az érkező autósnak észre kellett volna vennie. A jármű hátulján volt ugyan prizma, de a platóról lelógó bútorok ezt eltakarták. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy az autót vezető férfi nem lépte túl a megengedett sebességet, de a sötétben nem vette észre az előtte haladó szekeret. A lovaskocsin egy utas is tartózkodott, de ő nem sérült meg. A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit.

A Bors részletesen utánajárt a történteknek. Mint megtudták, a helyiek szerint a baleset idején már szürkület volt ugyan, de még nem volt sötét, azt azonban elismerik, hogy a lovaskocsi nem volt túl jól kivilágítva, többen azt mondták, hogy egy biciklilámpához hasonló világítás volt csak rajta, amit alig lehetett észrevenni. A környéken rengetegen ismerték az áldozatot, P. Jánost. Az 54 éves férfi az egyik helyi iskola karbantartója és gondnoka volt. Jánost mindenki szerette, aki csak ismerte: – El sem hiszem, hogy elment, nem tudom, mi történhetett. Nem tudom, hogyan nem vette észre a sofőr azt a szekeret. Nem is fogtam még fel, hogy Jani elment, nemrég még beszéltünk, nevetgélt és mosolygott – mesélte a férfi egyik ismerőse a Borsnak. Hozzátette, hogy János mindig segítőkész, mosolygós férfi volt.

Hasonló hírek

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szőrnyű!Az a legszomorúbb hogy a Cegléd tábla után,hiába sűrün lakott rész már 90 km/h a megengedett sebesség!Akkora sebességnél meg szürkületben,hiába nem megy többel az autós,mire meglát egy lassú járművet,addigra már ott is van!Nyugodjék békében a János!

  2. Nagyon sajnálom a történteket. Ezen az utszakaszon. Városi Táblátol a 4 utig 80 km táblát kell kitetetni. Ami itt éjjel megy. Autok. Motorok. Nagy sebesség.

  3. Igen gépjárművezetőként elszoktunk már attól, hogy lovaskocsik is lehetnek az úton. Nem is valók a főutakra és a mopedautók sem. A Budai út mondjuk nem az, ki is lehetne tenni egy 60 as táblát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...