2.3 C
Cegléd
2023. december 1. péntek
spot_img

Tippek a műkörmös lámpa kiválasztásához

 

 

Aki szeretné kiélvezni a modern műkörmös alapanyagok nyújtotta előnyöket, annak mindenféleképpen be kell szereznie egy jó műkörmös lámpát is. Azonban ezekből is hatalmas választék érhető el, amelyekből bizony nem mindig könnyű választani. Ebben a cikkben körüljárjuk a lehetőségeket, s megnézzük, hogyan érdemes dönteni.

 

A műkörmös lámpák fajtái

 

A Silcare – Műköröm Webáruház lámpái között is azonnal, ránézésre megállapíthatjuk, hogy többféle típus közül kell megtalálnunk a számunkra legideálisabb terméket. Eltérnek ezek a készülékek többek között a kialakításban, a teljesítményben, de még a fajtát tekintve is többféle modell közül kell rátalálnunk a számunkra tökéletesre. 

 

Ez egészen biztosan nem fog sikerülni, ha nem tudjuk, hogy egyáltalán milyen típusok közül válogathatunk. Éppen ezért első körben ezzel érdemes tisztába kerülni. 

 

A hagyományos változatokban egy vagy több fénycsövet helyeztek el, melyeknek köszönhetően nagyobb fénykibocsátási szög jellemzi őket. Ez természetesen előny, ugyanakkor ha ezt a típust választjuk, el kell fogadnunk azt, hogy hosszabb idő alatt kötnek az anyagok, ami egyértelműen kihatással van arra is, hogy mennyire gyorsan tudunk haladni a feladatainkkal. 

 

Hátránya még a hagyományos UV lámpának az is, hogy időre van szüksége a bemelegedéshez, ráadásul túl is tud melegedni, valamint a fénycsövek is cserére szorulnak bizonyos idő eltelte után.

 

A LED izzóval működő változatoknak két altípusa van. Az egyik a sima LED-es modell, amit ugyan gyors kötési idő jellemez, ugyanakkor csak azok az anyagok lesznek jók hozzá, amelyek LED-re is meg tudnak szilárdulni. A másik alkategória az UV/LED lámpa, amely kiterjesztett fénytartomány révén minden anyaggal működőképes, hiszen az UV fényre megkötő műkörmös anyagok éppúgy használhatók vele, mint a LED-hez készült termékek.

 

A kombinált, illetve hibridként emlegetett lámpák egy harmadik termékcsoportot képeznek. Ezekben UV és LED izzók működnek, szemben az UV/LED változatokkal, amelyekben LED panelek vannak.

 

Hogyan érdemes választani?

 

A legnépszerűbbnek az UV/LED műkörmös lámpák bizonyulnak, hiszen számtalan előnnyel rendelkeznek. Az egyik az, hogy nincs karbantartási igényük, valamint nem kell bemelegedniük a használathoz. Nincs túlmelegedés sem, s gyakorlatilag pillanatok alatt megköt bennük minden alapanyag. Éppen ezért ezekkel a modellekkel a lehető leggyorsabban és legprofibban végezhetjük a munkát.

 

Nem kell foglalkozni a műkörmös anyagok és a lámpa kompatibilitásával sem, ahogy a több perces lámpázásoktól is örökre búcsút vehetünk, ha UV/LED lámpát választunk.

 

A teljesítmény jelentősége

 

Az UV/LED lámpák körében nagy különbségek vannak a teljesítmény terén, a 24 W-tól kezdve akár 250 W feletti kapacitású változatok is elérhetőek. Ebből a szempontból érdemes aszerint dönteni, hogy otthonra vagy szalonban történő munkához keresünk műkörmös lámpát, hiszen az utóbbi esetben lehet ennek kiemelt jelentősége.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...