24.9 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Ceglédi festő Brüsszelben

Különleges megtiszteltetésben volt része a ceglédi roma festőművésznek Jakab Krisztiánnak: Brüsszelben az Európai Parlamentben mutatták be öt festményét a Cigányok ideje című kiállításon.
– Járóka Lívia európai parlamenti képviselő kezdeményezésére, Ferkovics József festő szervezésében kértek fel magyar roma festőművészeket, hogy bemutatkozzanak ezen az egyedülálló kiállításon. Ceglédről engem ért a megtiszteltetés, hogy csatlakozhattam kiállítóként a 25 magyar művészhez, köztük Bari Janóhoz és Ferkovics Józsefhez. Az Európai Parlament épületében 2 napig tekintették meg a kiállítást az unió képviselői, tisztviselői. Április 4-től pedig két héten keresztül a magyar művészeti rendezvényeknek helyet adó Liszt Ferenc csarnokban tekinthetik meg az érdeklődők az alkotásokat, amelyeket akár meg is vásárolhatnak. – számolt be a fiatal alkotó lapunknak.


Jakab Krisztián egy éve mutatkozott be önálló kiállításon a ceglédi közönségnek a Kossuth Művelődési Központ kamaragalériájában. A háromgyermekes, fiatal roma néptáncos, koreográfus akkor azt mondta el: többféle stílusban alkot, de leginkább Bakányi Gyula ceglédi festőművész, valamint Czóbel Béla Kossuth-díjas festőművész képei nyújtanak számára ihletet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...