25.9 C
Cegléd
2023. október 3. kedd
spot_img

Ceglédi festő Brüsszelben

Különleges megtiszteltetésben volt része a ceglédi roma festőművésznek Jakab Krisztiánnak: Brüsszelben az Európai Parlamentben mutatták be öt festményét a Cigányok ideje című kiállításon.
– Járóka Lívia európai parlamenti képviselő kezdeményezésére, Ferkovics József festő szervezésében kértek fel magyar roma festőművészeket, hogy bemutatkozzanak ezen az egyedülálló kiállításon. Ceglédről engem ért a megtiszteltetés, hogy csatlakozhattam kiállítóként a 25 magyar művészhez, köztük Bari Janóhoz és Ferkovics Józsefhez. Az Európai Parlament épületében 2 napig tekintették meg a kiállítást az unió képviselői, tisztviselői. Április 4-től pedig két héten keresztül a magyar művészeti rendezvényeknek helyet adó Liszt Ferenc csarnokban tekinthetik meg az érdeklődők az alkotásokat, amelyeket akár meg is vásárolhatnak. – számolt be a fiatal alkotó lapunknak.


Jakab Krisztián egy éve mutatkozott be önálló kiállításon a ceglédi közönségnek a Kossuth Művelődési Központ kamaragalériájában. A háromgyermekes, fiatal roma néptáncos, koreográfus akkor azt mondta el: többféle stílusban alkot, de leginkább Bakányi Gyula ceglédi festőművész, valamint Czóbel Béla Kossuth-díjas festőművész képei nyújtanak számára ihletet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...