1.9 C
Cegléd
2023. december 1. péntek
spot_img

Elbontottak egy házat – tüzelőnek

Egy hónap alatt lebontotta egy ugyeri család egy lakatlan ház gerendarendszerét és az ahhoz kapcsolódó deszka anyagait a gyanú szerint. A ceglédi nyomozók tetteseket fogtak, faanyagokat foglaltak le.
Két ceglédi mezőőr szembesült 2023. március 26-án, egy elhagyatott tanyánál a nem mindennapi látvánnyal. Egy férfi éppen bontotta egy ablaktalan ingatlan tetőszerkezetét, hárman pedig inaskodtak neki. Egy átlagos házbontási munkálatnál ez egyáltalán nem meglepő, azonban a mezőörök nemcsak a területükkel voltak tisztába, hanem a településen lévő ingatlanok tulajdonjogi viszonyaival is. Nem volt számukra kérdés, hogy jogsértésbe botlottak. Haladéktalanul rendőri segítséget hívtak, az egységek pedig elfogták és előállították a családtagokat.
A tetten érés okán a kibontott gerendát már nem tudták elvinni, a korábban ellopott födém faanyagokat is megtalálták otthonukban. Ahogyan lefoglalták az elkövetés eszközéül használt baltát, 26 különböző méretű és átmérőjű használt, korhadtnak tűnő tetőgerendát, valamint ugyanennyi deszkát. A ceglédi nyomozók a 42 éves H. Róbertet, fiát, a 24 éves H. Róbertet, párjukat a 23 éves Sz. Zsanettet és testvérét, Sz. Anettet pár óra múlva a kihallgató helyiségbe faggatták.


Az idősebb férfi a terhére rótt bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Úgy vélte, mivel láthatóan a lepusztult tanyával senki nem foglalkozott, elhatározta, hogy darabjaira szedik és elviszik a faanyagot tüzelőnek. Mindnyájan kivették a részüket a munkából, amit lebontottak azt gyorsan hazavitték, többször is kellett fordulniuk. A család többi tagja is beismerő vallomást tett. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ugyeri családdal szemben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.
Police.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...