6.1 C
Cegléd
2025. október 15. szerda
spot_img

Tavasz az étlapon

Tóth Pál ceglédi származású, jelenleg a szegedi Alabárdos éttermet vezető séffel készített interjút a Nosalty. A gasztroportál szerint „nevét korán megismerte a szakma, mivel Tóth Pál a kezdetektől teljes erőbedobással, határokat feszegetve igyekszik izgalmasabbnál izgalmasabb fogásokat kínálni a vendégeinek.” A beszélgetésből kiderül „mi teszi” a jó séfet, mi motiválja a mindennapokban. „Én szeretném, ha az ételeim érthetőek, könnyen emészthetőek lennének, de közben minden fogásban megmutatkozik az a hozzáadott érték, ami én vagyok. Nem az a fajta séf vagyok, aki arra törekszik, hogy „hülyebiztos” étlapot írjon…” – fogalmazta meg ars poeticáját a 2022-ben Michelin díjat kiérdemlő séf, de azt is elárulta: kedvenc évszaka a tavasz, amelynek alapanyagai a medvehagyma és a spárga különleges formában jelennek majd meg a szezonális konyhát vivő Alabárdosban.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Kossuth gimi a 40. Spar maratonon

Október 11-12-én került megrendezésre a 40. SPAR Maratonfesztivál, melynek...

Bem iskolások Görögországban

A Bem iskola ötven tanulója és öt kísérő oktatója...

Halálos rollerbaleset

Súlyos közlekedési baleset történt Nagykőrös külterületén, ahol egy védőfelszerelés...

Önkéntesek tették rendbe a református öregtemetőt

A Cegléd-Felszegi Református Egyházközség szombat délelőtt tartotta az őszi...

Bogdán Vencel Világkupa-győzelme

Látványos küzdelmekkel zajlott le a hétvégén Budapesten az IBK...