26.1 C
Cegléd
2025. május 1. csütörtök
spot_img

Tavasz az étlapon

Tóth Pál ceglédi származású, jelenleg a szegedi Alabárdos éttermet vezető séffel készített interjút a Nosalty. A gasztroportál szerint „nevét korán megismerte a szakma, mivel Tóth Pál a kezdetektől teljes erőbedobással, határokat feszegetve igyekszik izgalmasabbnál izgalmasabb fogásokat kínálni a vendégeinek.” A beszélgetésből kiderül „mi teszi” a jó séfet, mi motiválja a mindennapokban. „Én szeretném, ha az ételeim érthetőek, könnyen emészthetőek lennének, de közben minden fogásban megmutatkozik az a hozzáadott érték, ami én vagyok. Nem az a fajta séf vagyok, aki arra törekszik, hogy „hülyebiztos” étlapot írjon…” – fogalmazta meg ars poeticáját a 2022-ben Michelin díjat kiérdemlő séf, de azt is elárulta: kedvenc évszaka a tavasz, amelynek alapanyagai a medvehagyma és a spárga különleges formában jelennek majd meg a szezonális konyhát vivő Alabárdosban.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Néhány óra alatt elfogták

Otthonából állítottak elő egy tolvajt a ceglédi rendőrök. Április 16-án...

Műköröm-alapanyagok helyes tárolása

A hírekből sok esetben felesleges információkat, sőt álhíreket is...

Mitől működik jól egy önkormányzat?

Egy önkormányzat akkor végzi jól a dolgát, ha az...

Két rendőrautónak is nekihajtott a lopott kisbusszal

A Ceglédi Járási Ügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki...

Ha nem vigyázunk, a napfény káros lehet a szemünkre

A hírekben gyakran hallhatjuk a figyelmeztetést, hogy tűző napra...