18.8 C
Cegléd
2024. április 12. péntek
spot_img

A végtelen szerelem és összetartozás szimbóluma a karikagyűrű

 

A karikagyűrű a világon a legismertebb szimbólum. Ha ránézünk valaki kezére és karikagyűrűt látunk a gyűrűsujján, akkor tudhatjuk, hogy az illető házas. A végtelen kör az egymás iránti elkötelezettséget jelenti, hiszen adódhat bármilyen nehézség az életünk során, akkor is kitartunk egymás mellett. A szerelem és a feltételen szeretet az, ami két embert összetarthat.

A szerelem jelképe

A lánykérés az eljegyzési gyűrűvel történik, míg az esküvő, a házasságkötés a karikagyűrűvel. Az Ékszerpalota karikagyűrű választéka igazán gazdag és minden igényt kielégít. Megtalálod a szebbnél szebb fehérarany és rozéaranyba foglalt gyémánt és Swarovski cirkónia köves karikagyűrűket is. A szín- és formavilág pedig igazán izgalmas.

Hol viseljük a karikagyűrűt?

A jegyben járás idején, a bal kezükön viselik a párok, az esküvő után viszont átkerül a jobb kéz gyűrűsujjára. De természetesen nem kötelező szigorúan betartani. Általában az emberek többsége jobbkezes, vagyis ha a jobb kezünkön viseljük a gyűrűt, akkor nagyobb igénybevételnek is van kitéve. Kézfogásnál is zavaró lehet egy szélesebb vagy nagyobb kővel ékesített gyűrű. Tehát számos praktikus érv szól amellett, hogy a bal kezünkön hordjuk, valamint sokkal kisebb erőhatás éri így, és tovább megőrzi eredeti szépségét, ragyogását. A lényeg, hogy egyaránt elfogadott mindkét kéz gyűrűsujján.

Mi alapján válaszd ki a karikagyűrűt?

Trendi legyen vagy klasszikus? A karikagyűrűtrend is folyamatosan változik. Édesanyáink idejében a legegyszerűbb sárgaarany gyűrű számított népszerűnek. Manapság már egészen összetett formavilágú gyűrűt is viselhetünk.

Amikor a színt kiválasztjuk, akkor mindenképpen vegyük figyelembe a bőrünk tónusát és döntsünk amellett, amelyik a leginkább illik hozzánk. Választható fehérarany, sárgaarany, rozéarany, sőt többszínű arany karikagyűrű is.

Készülhetnek kövekkel vagy kő nélkül. A hölgyek előnyben részesítik a kövekkel díszített ékszereket, míg a férfiak inkább a szolidabb gyűrű mellett teszik le a voksukat.

Lehet vékony vagy széles profilú is. Az egyéni ízléstől és igényektől függ, hogy melyik szépségre esik a választás.

Hosszú ujjakon egy vékonyabb karikagyűrű igazán légies, kifinomult hatást kelt.

A szélesebb profilú gyűrűkre jellemző, hogy nagyobb felületen érintkezik az ujjakkal, ezáltal stabilabban a helyén marad, így nehezebb is elveszíteni. A mindennapos viselés során a masszívabb, szélesebb gyűrűk viselése praktikusabb.

Személyessé is teheted gravírozással

Ha a neveteket gravíroztatod a gyűrűkre, akkor igazán személyessé teheted az ékszereket. Az esküvő dátuma vagy a szerelmeteket jelképező titkos üzenet is kerülhet a gyűrűkre.

Ismered a karikagyűrű eredetét?

Legelőször a Fáraó ajándékozott a szerelme jelképéül feleségének karikagyűrűt. Egyiptomból pedig Nagy Sándornak köszönhetően került Rómába, végül a keresztény világ részévé vált. Az idők során egyre inkább előtérbe került az esztétikai jelentése, aranyból készültek különböző drágakövekkel díszítve.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...