9.1 C
Cegléd
2023. október 5. csütörtök
spot_img

14 biciklit lopott

A gyanú szerint 14 bringát lopott el az a helyi férfi, akit egy szolgálaton kívüli rendőr és egy polgárőr ért tetten Nagykőrösön.
Sorra érkeztek a bejelentések Nagykőrös területén kerékpár lopásokról 2023. március- április hónapban: vagy az egyik templom melletti, vagy a buszmegállói tároló volt a bűncselekmény helyszíne. A kerékpár lopásokra szakosodó a módszerekben nem válogatott, többnyire letaposta, vagy szétfeszítette a kerékpár lakatokat, felpattant a biciklikre, és egyenként elkerekezett velük – több százezer forint kárt okozva a tulajdonosoknak.
Az egyik nagykőrösi rendőr 2023. április 14-én este – ugyan szolgálaton kívül volt – éppen a rendőrség épületében tartózkodott, amikor jött az újabb bejelentés: „a Szolnoki úton egy ember két lopott kerékpárt tol”. A szabadidős járőr – ha már első kézből hallotta – nem sokat teketóriázott, egy polgárőrrel a tolvaj nyomába eredt. Sokat nem kellett menniük, a templom melletti tárolóban pillantották meg a férfit, aki éppen egy bringát rángatott, majd ráült és eltekert.
Nem sokkal távolabb a „törvény nevében” szavak állították meg, a rendőr szolgálatba helyezte magát, és kérdőre vonta a férfit, aki már a helyszínen beismerte, hogy lopta a bringát, hozzátette, másik hármat is még aznap este.
A nyomozók a 27 éves H. Ferencet 13 rendbeli kerékpár lopással gyanúsították meg, sőt, egyet önként hozzátett. Védekezésében azt sem tagadta, hogy volt olyan kerékpár, amit pár ezer forintért tovább passzolt, a pénzt pedig családjára költötte. A nagykőrösi nyomozók a lopott kerékpárokból 10 bringát megtaláltak, amit lefoglaltak, azóta a tulajdonosuknak visszaadták.
A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott H. Ferenccel szemben több rendbeli lopás bűntette, valamint több rendbeli lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Police.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...