9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Élvezze munkája gyümölcsét, számtalan DIY barkácsprojekt várja!

 

 

A barkácsolást sokan tekintik hobbinak, és nemcsak férfiak, hanem a nők között is szép számban vannak azok, akik időt és munkát nem kímélve maguk vágnak bele otthonuk szépítésébe, és bátran kézbe veszik a dolgokat.

 

Ma már minden segítséget megkaphatunk az internetnek köszönhetően, számtalan blog és oktatóvideó vagy lépésről lépésre útmutató áll rendelkezésre, így egyre többen vállalkoznak akár komolyabb szaktudást igénylő munkákra is, állnak neki például a lakás kifestésének vagy más, kisebb munkáknak, amelyekbe a gyerekeket is bevonhatjuk. Mi mindent készíthet kicsikkel és nagyokkal? Mutatjuk!

 

Az alkotás öröme

 

A járvány miatti bezártság sokakat döbbentett rá arra, hogy mentális egészségük érdekében a kikapcsolódás remek formája az alkotás. Többféle tevékenység közül választhatunk, a klasszikus barkácsmunkák mellett egyszerűbben kivitelezhető, például festéssel járó DIY projekteket is választhatunk, amelyekhez nagyszerűen használhatók a Festékpalota.hu aeroszolos festékei.

 

A családoknak sokféle remek lehetőséget tartogat, ha a munkák közül a gyerekek korának megfelelő tevékenységekbe őket is bevonjuk, hiszen nemcsak a kézügyességet, a koncentrációt, a csapatmunkára való alkalmasságot fejleszti, hanem a közös alkotás, az együtt átélt öröm, sikerélmény a szülő-gyerek kapcsolatot is elmélyíti, maradandó élményeket jelent. 

 

A DIY projekt kikapcsol

 

A rohanó hétköznapokban néha lassítani kell, átadni magunkat olyan érzéseknek, mint az öröm, amire egy kedvvel végzett “csináld magad” tevékenység nagyszerű lehet, hiszen sikerélménnyel is jár, ami növeli az önbizalmat, önértékelést.

 

Számtalan formáját választhatjuk az önkifejezésnek, a szépírástól kezdve a bútorfelújításon át a lakás felújításáig. A kisebb, egyszerűbb dolgokba a kicsiket is bevonhatjuk, de egy szobafestés, tapétázás a nagyoknak is jó tevékenység lehet, ha a saját szobájuk csinosításáról van szó. De barkácstevékenységet is találhatunk minden korosztálynak, kicsikkel készíthetünk madáretetőt, ahol rájuk bízhatjuk a díszítést és felügyelettel akár a fűrészelést is. 

 

Jó móka lehet a piciknek egy matatófal, ezt is elkészíthetjük magunk is, akár a nagyobb testvérek ötleteivel, segítségével. De egy családi fotófal elkészítése a vicces vagy a legnagyobb élményeket megörökítő fotókkal is kellemes és időkitöltő szórakozás lehet.

 

Szabadtéri tevékenységek

 

Az egyszerűbb barkácsmunkákat a lakásban is elvégezhetjük, de vannak komolyabb projektek, amelyekhez jó, ha van egy műhely vagy garázs, ráadásul itt biztonságosabb is a barkácsolás. 

 

Jó időben közös családi tevékenység lehet a kertészkedés is, itt már az egész piciket is biztonsággal bevonhatjuk a munkába, hiszen a levélgyűjtés vagy a gyümölcsök összeszedése, a levágott fű kis talicskával vagy játék traktorral szállítása izgalmas feladat, a nagyobbak meg már fűnyírásban, gereblyézésben, ültetésben is tudnak segíteni. A kicsiknek ma már gyerekméretű szerszámokat is vásárolhatunk, hogy még teljesebb legyen az élmény.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...