17.5 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Neumann120

A Ceglédi Szakképzési Centrum Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum épületében nyílt meg a Neumann120 jubileumi tablókiállítás. A Neumann Társaság vándorkiállításán az iskola tanárai, Imréné Lukácsi Ildikó és Motyovszki Tibor segítségével mutathatják be a Neumann János életét és pályáját közérthetően ismertető anyagot.
A megnyitón Beck György a társaság elnöke mesélt az 55 éves Neumann Társaság tevékenységeiről, köztük a diákoknak különösen érdekes tehetséggondozásról, versenyekről és az ICDL-ről, valamint a Neumann 120 Emlékév eseménysorozatról. Képes Gábor informatikatörténész, az NJSZT marketingigazgatója a tudós ifjúkoráról, tanulmányairól, matematikai géniuszáról és az első modern számítógépekről, a Neumann-elvről mesélt a teltházas teremben a diákoknak, érdeklődőknek, új könyvünkből, az Idézhető Neumann Jánosból és a Természet Világa mostani Neumann-számából is idézve.


A tablókiállítás mellett egy állandó tárlatnak is örülhetnek az iskola tanulói. Salamon József tanár úr igen értékes gyűjteményéből nyílt számolástörténeti tárlat, benne számoló- és könyvelőgépekkel, kultikus mikroszámítógépekkel és ceglédi vonatkozású dokumentumokkal. A számolástörténeti tárlathoz Kutor László professzor anyagai és Megyery Károly projektvezetőnk hatékony segítségével az NJSZT Informatikatörténeti Fórum adattára alapján készítettek tablósort az iskolateremtő, intézményalapító, vállalkozó, illetve a külföldön is sikeressé váló magyar IT-szakemberekről.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...