30.5 C
Cegléd
2023. szeptember 22. péntek
spot_img

Neumann120

A Ceglédi Szakképzési Centrum Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum épületében nyílt meg a Neumann120 jubileumi tablókiállítás. A Neumann Társaság vándorkiállításán az iskola tanárai, Imréné Lukácsi Ildikó és Motyovszki Tibor segítségével mutathatják be a Neumann János életét és pályáját közérthetően ismertető anyagot.
A megnyitón Beck György a társaság elnöke mesélt az 55 éves Neumann Társaság tevékenységeiről, köztük a diákoknak különösen érdekes tehetséggondozásról, versenyekről és az ICDL-ről, valamint a Neumann 120 Emlékév eseménysorozatról. Képes Gábor informatikatörténész, az NJSZT marketingigazgatója a tudós ifjúkoráról, tanulmányairól, matematikai géniuszáról és az első modern számítógépekről, a Neumann-elvről mesélt a teltházas teremben a diákoknak, érdeklődőknek, új könyvünkből, az Idézhető Neumann Jánosból és a Természet Világa mostani Neumann-számából is idézve.


A tablókiállítás mellett egy állandó tárlatnak is örülhetnek az iskola tanulói. Salamon József tanár úr igen értékes gyűjteményéből nyílt számolástörténeti tárlat, benne számoló- és könyvelőgépekkel, kultikus mikroszámítógépekkel és ceglédi vonatkozású dokumentumokkal. A számolástörténeti tárlathoz Kutor László professzor anyagai és Megyery Károly projektvezetőnk hatékony segítségével az NJSZT Informatikatörténeti Fórum adattára alapján készítettek tablósort az iskolateremtő, intézményalapító, vállalkozó, illetve a külföldön is sikeressé váló magyar IT-szakemberekről.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...