12.7 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Milyen asztallábat válasszon?

 

 

 

A vendéglátóhelyek megítélése nagymértékben függ a hely berendezésének színvonalától, használhatóságától, a vendéglátásra kijelölt terek kialakításától, amibe az asztalok és székek is beletartoznak.

 

A nagy vendégforgalmú helyek esetében nemcsak a funkcionális, ergonomikus kialakítás, valamint a kényelem jelentik a legfőbb tényezőket, hanem az időtállóság, a terhelhetőség és a tartósság is, hiszen sokféle ember használja az ülőalkalmatosságokat, asztalokat. És míg otthonunkban óvjuk bútorainkat, az éttermekben, szállodákban, rendezvényhelyszíneken vendéglátóként erre nincs módunk, így a magas minőség az egyetlen fegyverünk.

 

Szembetűnő tényező

 

Az éttermi berendezések állapota árulkodó, befolyásolja a hely megítélését, így figyelmet kell fordítani rájuk. Az asztalok esetében a terítékkel palástolni tudjuk a szépséghibákat, azonban a stabilitás megléte vagy hiánya szembetűnő. A Dublino professzionális asztallábainak segítségével tartós és tetszetős asztalokat alakíthat ki, és lehetősége van arra, hogy az asztallap kopása, tönkremnetele esetén csak az adott darabot kelljen cserélnie. 

 

Hiába pozicionálja vendéglátóhelyét luxuskategóriába, ha brendezései nem erről tanúskodnak, ezért amikor bútorokat választ, tartsa szem előtt. Az enteriőrök fontos részei az asztalok, székek, így azok minősége, színvonala, kivitele elsődleges, a vendégek elégedettségét befolyásoló tényezők.

 

Praktikus, különálló asztallábak

 

A komplett asztalok jól mutatnak az otthonokban, azonban a vendéglátóhelyeken más típusú asztalok a praktikusak. Nívós éttermekben soha nem találni terítetlen asztalokat, és a hosszú, akár több rétegű terítők használatosak, így az asztallap kinézete kevésbé fontos. A több vendég leültetésére alkalmas asztaloknál sokkal inkább a kialakítás, az asztalláb elhelyezkedése számít a kényelem szempontjából, hiszen egy központi asztalláb esetén a székek elhelyezése, egy esetleges asztalbővítés is könnyűvé válik.

 

A lehajtható, dönthető asztallábak lehetővé teszik az asztalok kis helyen történő tárolását, könnyű mozgatását akár nagyobb asztallapok esetén is. Teraszokra is ideálisak, jól bírják az időjárás viszontagságait, a gyakori mozgatást. 

 

Éttermi asztalok minden méretben és különböző magasságban

 

A vendéglátóhelyeken nem praktikusak az otthoni ebédlőkben jó kiahsználhatóságot biztosító kihúzható, bővíthető asztalok, hiszen ezek kezelése nehézkes és jóval lassabb, mint az éttermi asztalok egymás mellé sorolása nagyobb létszám esetén. Ráadásul a nagy forgalmú helyeken a vendégek számának időszakos csökkenésével a zsúfoltság is könnyebben mérsékelhető, ha azokat az asztalokat, amelyekre nincs szükség, az asztallapot függőlegesbe állítva a falhoz toljuk.

 

Ennek tudatában érdemes asztallapot és asztallábat választani, a minőséget, strapabíróságot mindig szem előtt tartva. A korróziónak ellenálló, alumíniumból készült, terhelhető központi asztallábak jó megoldást jelentenek minden formájú asztallaphoz.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...