9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

90 rendőr razziázott

A ceglédi nyomozók koordinálta akcióban közel 90 rendőr, 39 szolgálati autóval indult 7 különböző címre, hogy felszámoljon egy kábítószerrel kereskedő bűnszervezetet. A tervezett penzumot hiánytalanul teljesítették, azóta mindegyik célszemélyt letartóztatta a bíróság.

Hónapokkal ezelőtt a Nemzeti Védelmi Szolgálattól érkezett jelzés alapján indult előkészítő-, majd büntetőeljárás a Ceglédi Rendőrkapitányságon. A felderítő munka egyre-másra hozta az újabb és újabb, gyanúsítottként számításba vehető férfiakat. Az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt folytatott nyomozás egy idő után átalakult, miután a szer, illetve a terjesztésben résztvevők száma, szerepe egyre inkább tisztult. Már egy bűnszervezet tagjairól, működésükről gyűjtötték az információkat.

A rajtaütést 2023. június 15-ére szervezték meg, a realizálásban több szervezeti egység is jelentős részt vállalt: a KR NNI kábítószer bűnözés elleni nyomozói, a KR egyenruhásai és műveleti egységei, a Bács-Kiskun, illetve a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége, valamint a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyésze, illetve egy további munkatársa.

A létszámban, technikai eszközökben, felkészültségben hiátust nem mutató csapat kora reggel indult, a hét – ceglédi és csemői – címet egyidőben ütötték meg. Ellenállás nélkül jutottak át kertkapukon, ajtókon, esélyt sem hagytak a menekülésre.

A 32 éves B. Ferenc elfogásához volt szükség a TEK műveleti egységének közreműködésére, miután felmerült, a férfi éles lőfegyverrel rendelkezik. Az otthonában megtalált és lefoglalt két maroklőfegyver és közel 40 lőszer alátámasztotta a nyomozók előzetes információját.

A többiek, a 29 éves F. Szilveszter, a 30 éves P. Richárd, a 36 éves H. József, a 37 éves Ny. Zsolt, a 42 éves B. Tamás, valamint a 43 éves L. N. csuklójára is kivétel nélkül bilincs került, majd mindnyájukra az előállító helyiség és a kihallgatás várt.

Miközben a rendőrök egyik része a gyanúsítotti jegyzőkönyvekkel, az őrizetbe vételekkel volt elfoglalva, a technikusok átfésülték a helyszíneket. Bűnjeltasakok garmadája telt meg az ott lefoglalt, több mint fél kilónyi kábítószergyanús anyaggal (kristályos, por állagú, marihuána, kék, illetve fehér tabletták). Lajstromba vettek közel 1 millió forintot, valamint 53, a terjesztéshez szükséges eszközt: digitális mérlegeket, mobiltelefonokat, tasakokat, laptopokat.

A célszemélyek közül egyedül H. József lakásáról jöttek ki üres kézzel a rendőrök. A „tiszta” pecó azonban nem jelentett megúszást, a rendőrök hamar áttették kutatási helyszínüket H. József munkahelyére. Öltözőszekrényének tartalma pedig egyértelművé tette ügyben való érintettségét: munkaruhája mellett új pszichoaktív, valamint kábítószergyanús anyagok rejtőztek.

A 43 éves férfi megpróbálta ugyan a mellékhelyiségben eltüntetni a nála lévő cuccot, gond azonban a rendőrök reakcióidejével sem volt – a drog nem a lefolyóban, hanem egy bűnjelzacskóban végezte.

A rendőrök gyanúja szerint a most elfogott férfiak napi kapcsolatot tartottak egymással, beszélgetéseik közben gyakorta üdítőitalok, vagy nemzetközi ételek nevével illették a különböző drogokat. A szert legalább 0,5 kilós adagokban, külföldről hozták hazánkba, majd porciózva adtak túl rajta. Fő profiljuk az amfetamin és a marihuána volt.

Többen csak a fogyasztást ismerték be, akadt, aki teljesen, vagy részben beismerő vallomást tett.

A hét, azóta letartóztatott férfivel szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...