12.7 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Hazai gin remekművek, amik megérnek egy kóstolást

 

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a magyar ginkészítő üzemek elképesztően jó párlatokkal rukkolnak elő gyakorlatilag évről évre. Teszik ezt olyan elképesztően innovatív ötletességgel és magas minőségben, hogy a sikerük tényleg az egész világot bejárja. Ezért is szerettünk volna külön bejegyzést szentelni a bemutatásuknak.

Az Opera mindenképp megér egy ajánlást

Egy leleményes példája a magyar vállalkozói virtuóz attitűdnek. Az Opera esetében a minőség alapvető prioritás, ami olyan dolgokban is megmutatkozik, minthogy a készítéshez nélkülözhetetlen boróka mindig ellenőrzött magyar forrásból származzon.

Már csak emiatt is megéri keresni a kiváló italt például az iDrinks gin palettáján. Pláne, hogy a 2018-ban startolt első magyar manufaktúra már tényleg a világszerte meglévő elismerést vívta ki magának.

Olyan tradicionális fűszerek alkalmazásával, mint az angelikagyökér, a fahéj, a koriander vagy a szegfűszeg. Sőt, ezt még fokozták is, ugyanis került az italba egy kis hungarikum, ami semmilyen más ginben nincs. Így debütálhatott a különleges ízek között a mák.

A Seven Hills Tokaji a tokaji aszút testesíti meg egy gin remekműben

Mészáros-Komáromy Dénes nevéhez köthető a kiváló projekt, aki régóta dédelgetett álmát váltotta valóra, amikor a Tokaj-hegy lábánál hozott létre egy lepárlással foglalkozó üzemet. Természetesen a tokaji aszú bázisára, a hárslevelű szőlőre alapozva.

De az igazi varázst a 21 fűszerből készült aromakarakter jelenti. Szakértők szerint ebben az italban ott rejlik a végeláthatatlan zempléni erdők és mezők fás-virágos aroma burjánzása. Aminek az élményét némi citrusosság bolondítja meg pozitív értelemben.

Hogy mindezt milyen minőségben sikerült kivitelezni? Erről mindenképp árulkodó tény, hogy az ital aranyérmet szerzett a 2020-as The Gin Mastersen, majd a 2021-es World Gin Awardson is kiemelkedően teljesített. Olyannyira, hogy megkapta a World’s Best Contemporary Gin elismerést.

Mrs. Millicent Speakeasy, avagy Boldogkőváraljáról is van már kiváló magyar ital

Egy elképesztően szép vidékhez köthető ennek a párlatnak a létrejötte. No és persze a Bestillo Pálinkafőzde áldásos tevékenységéhez, illetve innovatív hozzáállásához. Mennyire újító szemléletről beszélünk?

Ennek kapcsán árulkodó az ötlet, hogy a párlat kapcsán bergamottal és naranccsal adnak egészen új színeket a hazai kínálatnak. Amit aztán a kardamom energikussága koronáz meg, ezért kihagyhatatlan élményt jelent minden korty.

A lokáció pedig valóban külön kuriózumnak számít, hiszen a Zemplén kapujában egy kis faluban született ez a párlat. Méghozzá egy középkori vár közelében, a kéktúra útvonalak egyik kedvenc részén, még egy újabb apropót szolgáltatva annak az ötletéhez, hogy az ember mindenképp keresse fel a hangulatos régiót.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...