12.1 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Babavigyázó rendőr

„Nem tettem semmi különlegeset, csak a munkámat végeztem” – fogalmazott szerényen az albertirsai őrmester, aki kollégájával egy édesanya és két kisgyermeke biztonságáról gondoskodott. A kocsijuk balesetveszélyes helyen mondta fel a szolgálatot július 3-án délelőtt, miután egy számukra ismeretlen terepen – hiába lassan és óvatosan közlekedve – gigantikus kátyúba hajtottak. Nem tudta, lett-e komoly baja recsegő-ropogó hangokat adó autójának, nem akart gyermekeivel kockáztatni, ezért inkább félreállt egy földúton és segítséget hívott. Árnyékban is tikkasztó volt a hőség, ezért az egyenruhások indulás előtt plusz ásványvizes palackokkal tömték meg a szolgálati kocsit, majd az Albertirsa környéki helyszínre zúztak.

Nem sérült meg senki, nem lett volna szükség ott maradniuk, mégis úgy ítélték meg, inkább megvárják, amíg a kocsit elszállítják, nem akarták az asszonyt és apróságait magukra hagyni. A műszaki mentés befejezéséig felváltva törődtek a testvérekkel, lefoglalták őket, vigyáztak rájuk, addig édesanyjuk intézkedhetett.

Egy másodpercre sem jöttek zavarba, őrmesterünk is rutinosan tartotta karjában a fiatalembert, míg a pici anyukájának egyéb dolga akadt. Az őrmester nem online kurzuson szerzett ismereteket óvóbácsiként, öt unokahugi és unokaöcsi (köztük két ikerpár) nyújt számára lehetőséget a gyakorlásra.

(Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...