18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

E-matrica beszerzése könnyen, gyorsan

 

 

Sokan, sok okból közlekedünk autópályán, ki a családot viszi nyaralni, ki az üzleti ügyei után siet. Az viszont bizonyára közös legtöbbünkben, hogy a fizetésre nem szeretnénk túl sok időt vesztegetni. Vagy hát tegye fel a kezét, aki direkt szeret sorban állni a benzinkútnál, mégha éppen nem is kell tankolnia! Na ugye!

 

Szerencsére van más megoldás is, és ez nem más, mint az e-matrica! A következőkben röviden összefoglalom, hogyan juthatunk hozzá néhány kattintással.

 

E-matricát, de melyiket?

 

Első lépésként érdemes ellenőrizni, vannak-e a tervezett útvonalunkon fizetős utak. Mivel számos konstrukció közül választhatunk, azt is érdemes kigondolni, melyik típus illeszkedik leginkább a terveinkhez. Vehetünk 10 napos vagy havi autópálya-matricát, de választhatunk éves vármegyei vagy országos e-matricát is. Szerencsére minden létező lehetőség és díjszabás fellelhető az interneten, nincs más dolgunk, mint kiválasztani a céljainknak leginkább megfelelő megoldást.

 

Az Autopalyamatrica.hu nyitólapjáról egyetlen kattintással elérhetjük az árakat, a rendkívül hasznos vármegyei tervezőt, és természetesen bármelyik e-matricát is beszerezhetjük. 

 

Akkor se riadjon meg, ha egyébként nem szokott online vásárolni, az eljárás rendkívül egyszerű, nem igényel semmilyen előképzettséget, tapasztalatot, és az adatai közül is csak a legszükségesebbeket kell megadni.

 

E-matricát, mondom, hogyan!

 

Először is látogasson el az Autopalyamatrica.hu weboldalra és ott válassza az „E-matrica vásárlás” lehetőséget. Innen már csak három lépés (matrica kiválasztása, adatok megadása, fizetés) és készen is van.

 

A megjelenő táblázatból adja meg a kiválasztott e-matrica típusát és a díjkategóriát, amibe a járműve tartozik. A felségjel azt az országot jelöli, ami a forgalmi engedélyt kibocsátotta. Magyar rendszámú autónak tehát magyar a felségjele. Megadhatjuk az érvényesség kezdetét is, tehát vásárolhatunk előre is, hogy ne az utazás napján kelljen kapkodni, visszamenőleg nem vehetjük meg a matricát, ha esetleg feledékenyek voltunk. 

 

Az e-matrica előnyei 

 

Először is a vásárlásról visszaigazoló e-mailt kapunk, ezt sokkal nehezebb elveszíteni, mint egy papírdarabot vagy akár egy SMS-t, könnyen visszakereshető bármikor a tárhelyről, nem kopik, nem halványodik el a napon, ha hónapokkal később mégis szükségünk lenne rá. Az e-matrica visszaigazolás mindig kéznél van, nincsen úgymond szavatossága.

 

A vásárlást még egyszerűbbé tehetjük, ha felhasználói fiókot nyitunk az Autopalyamatrica.hu oldalon. Ennek rendkívüli előnye, hogy a regisztráció során megadott adataink mentésre kerülnek, így a következő vásárlásokkor már nem kell azokat újra megadnunk.

 

Felhasználói fiókkal tényleg csak egy gombnyomás választ el bennünket a boldog autópálya-használattól, nem marad más dolgunk, mint vigyázni magunkra!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...