33.1 C
Cegléd
2024. július 17. szerda
spot_img

Fordulat a labdázó-ügyben

Felfüggesztette a Kúria a ceglédi lebetonozott focipályák bezárását és lebontását elrendelő jogerős bírósági határozat végrehajtását, amit a Fővárosi Ítélőtábla hozott meg még februárban– írja a 24.hu.
Március elején derült ki, hogy Cegléden elbontásra ítéltek két, egymástól 600 méterre lévő focipályát, ami két szomszédot zavart és összefogva bíróságra vitték az ügyet. Az egyik lakótelepi házak közé ékelődik, a hetvenes években ideköltözött fiatal családok kérték, hogy legyen egy hely, ahol a gyerekek játszhatnak. A városvezetés először lebetonozta a focipályányi területet, majd körbekerítette. A két ottlakót a labdapattogás zavarta.

A Kúria döntése után most elvileg a labdázókat újra használatba vehetnék, és a bontásról egyelőre nem kell intézkednie az önkormányzatnak – mondta a lapnak dr. Ferenczi Norbert, a ceglédi önkormányzat ügyrendi és jogi bizottságának fideszes elnöke. Dr. Csáky András polgármester szerint ugyanakkor a Kúria végzése csak a bontás felfüggesztésére vonatkozik, így a pályák kinyitásával megvárnák a Kúria végső döntését.
A mostani döntés azért fontos, mert ha a Kúria nem függesztette volna fel az ítélet végrehajtását, akkor legkésőbb októberben le kellett volna dózerolni a két pályát. Ugyanakkor a cikk szerint még nem menekült meg teljesen a két focipálya, a végső ítéletet a Kúria fogja később kimondani.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...