12.7 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Fordulat a labdázó-ügyben

Felfüggesztette a Kúria a ceglédi lebetonozott focipályák bezárását és lebontását elrendelő jogerős bírósági határozat végrehajtását, amit a Fővárosi Ítélőtábla hozott meg még februárban– írja a 24.hu.
Március elején derült ki, hogy Cegléden elbontásra ítéltek két, egymástól 600 méterre lévő focipályát, ami két szomszédot zavart és összefogva bíróságra vitték az ügyet. Az egyik lakótelepi házak közé ékelődik, a hetvenes években ideköltözött fiatal családok kérték, hogy legyen egy hely, ahol a gyerekek játszhatnak. A városvezetés először lebetonozta a focipályányi területet, majd körbekerítette. A két ottlakót a labdapattogás zavarta.

A Kúria döntése után most elvileg a labdázókat újra használatba vehetnék, és a bontásról egyelőre nem kell intézkednie az önkormányzatnak – mondta a lapnak dr. Ferenczi Norbert, a ceglédi önkormányzat ügyrendi és jogi bizottságának fideszes elnöke. Dr. Csáky András polgármester szerint ugyanakkor a Kúria végzése csak a bontás felfüggesztésére vonatkozik, így a pályák kinyitásával megvárnák a Kúria végső döntését.
A mostani döntés azért fontos, mert ha a Kúria nem függesztette volna fel az ítélet végrehajtását, akkor legkésőbb októberben le kellett volna dózerolni a két pályát. Ugyanakkor a cikk szerint még nem menekült meg teljesen a két focipálya, a végső ítéletet a Kúria fogja később kimondani.

Előző cikk
Következő cikk

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...