21.2 C
Cegléd
2024. április 28. vasárnap
spot_img

Fordulat a labdázó-ügyben

Felfüggesztette a Kúria a ceglédi lebetonozott focipályák bezárását és lebontását elrendelő jogerős bírósági határozat végrehajtását, amit a Fővárosi Ítélőtábla hozott meg még februárban– írja a 24.hu.
Március elején derült ki, hogy Cegléden elbontásra ítéltek két, egymástól 600 méterre lévő focipályát, ami két szomszédot zavart és összefogva bíróságra vitték az ügyet. Az egyik lakótelepi házak közé ékelődik, a hetvenes években ideköltözött fiatal családok kérték, hogy legyen egy hely, ahol a gyerekek játszhatnak. A városvezetés először lebetonozta a focipályányi területet, majd körbekerítette. A két ottlakót a labdapattogás zavarta.

A Kúria döntése után most elvileg a labdázókat újra használatba vehetnék, és a bontásról egyelőre nem kell intézkednie az önkormányzatnak – mondta a lapnak dr. Ferenczi Norbert, a ceglédi önkormányzat ügyrendi és jogi bizottságának fideszes elnöke. Dr. Csáky András polgármester szerint ugyanakkor a Kúria végzése csak a bontás felfüggesztésére vonatkozik, így a pályák kinyitásával megvárnák a Kúria végső döntését.
A mostani döntés azért fontos, mert ha a Kúria nem függesztette volna fel az ítélet végrehajtását, akkor legkésőbb októberben le kellett volna dózerolni a két pályát. Ugyanakkor a cikk szerint még nem menekült meg teljesen a két focipálya, a végső ítéletet a Kúria fogja később kimondani.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...