23.3 C
Cegléd
2023. október 4. szerda
spot_img

Fordulat a labdázó-ügyben

Felfüggesztette a Kúria a ceglédi lebetonozott focipályák bezárását és lebontását elrendelő jogerős bírósági határozat végrehajtását, amit a Fővárosi Ítélőtábla hozott meg még februárban– írja a 24.hu.
Március elején derült ki, hogy Cegléden elbontásra ítéltek két, egymástól 600 méterre lévő focipályát, ami két szomszédot zavart és összefogva bíróságra vitték az ügyet. Az egyik lakótelepi házak közé ékelődik, a hetvenes években ideköltözött fiatal családok kérték, hogy legyen egy hely, ahol a gyerekek játszhatnak. A városvezetés először lebetonozta a focipályányi területet, majd körbekerítette. A két ottlakót a labdapattogás zavarta.

A Kúria döntése után most elvileg a labdázókat újra használatba vehetnék, és a bontásról egyelőre nem kell intézkednie az önkormányzatnak – mondta a lapnak dr. Ferenczi Norbert, a ceglédi önkormányzat ügyrendi és jogi bizottságának fideszes elnöke. Dr. Csáky András polgármester szerint ugyanakkor a Kúria végzése csak a bontás felfüggesztésére vonatkozik, így a pályák kinyitásával megvárnák a Kúria végső döntését.
A mostani döntés azért fontos, mert ha a Kúria nem függesztette volna fel az ítélet végrehajtását, akkor legkésőbb októberben le kellett volna dózerolni a két pályát. Ugyanakkor a cikk szerint még nem menekült meg teljesen a két focipálya, a végső ítéletet a Kúria fogja később kimondani.

Előző cikk
Következő cikk

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...