18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Mi a közös a körömeltávolításban, pihentetésben és a gyenge körömben?

 

 

Azok, akik hosszú időn keresztül viselnek műkörmöt, vagy a géllakk eltávolítása mellett döntenek, gyakran számolnak be arról, hogy úgy érzik, sokkal gyengébbé vált a körmük. Emellett gyakran merül fel a kérdés, hogy szükséges-e bizonyos időközönként pihentetni a körmöket. Ha téged is izgatnak ezek a kérdések, akkor itt az ideje, hogy választ kapj rájuk!

 

A műkörmös szakma sosem múló kérdése: Szükség van pihentetésre vagy sem?

 

Ha van olyan kérdés, amelyet minden körmös megkap, akár a vendégek, akár a műkörmös tanfolyamok lelkes tanulói részéről, akkor az biztosan a köröm pihentetésére vonatkozik.

 

A válasz a kérdésre röviden és tömören: nem.

 

Ennek oka igen csak egyszerű, mégpedig, hogy a köröm nem lélegzik, így a géllakk sem szívódik fel a körmön keresztül, ahogy a vitaminos készítmények sem. Ez pedig azt eredményezi, hogy nincs szükség pihentetésre. Ezzel a StudioFlash géllakk tanfolyam tanulói is tisztában vannak a képzés végére.

 

Akkor mégis miért merül fel folyton ez a kérdés?

 

Ha egy nő rendszeresen jár körmöshöz, akkor előbb-utóbb tapasztalja, hogy a körme keményebb a megszokotthoz képest, hiszen olyan anyagok kerülnek rá, melyek kellőképp tartósak, masszívak. Ezért amikor a géllakk vagy a műköröm eltávolítása mellett dönt, akkor könnyen jut arra a következtetésre, hogy körme elvékonyodott, így itt az ideje a pihentetésnek, regenerációnak.

 

Mi van akkor, ha valóban elvékonyodott a köröm?

 

A fentieket olvasva biztosan akadnak olyan nők, akik nagy elánnal bizonygatnák, hogy márpedig ők az élő példák arra, hogy a körmök elvékonyodása valós probléma, sőt talán te is találkoztál már olyannal a környezetedben, aki ezt tapasztalta.

 

Erre is megvan a magyarázat: valószínűleg a nem szakszerű műköröm- vagy géllakk-eltávolítás eredményezte a problémát. Emellett a töltés során előforduló túlzott reszelés is az említett kellemetlenséghez vezethet.

 

Önmagukban véve ugyanis a műkörmös anyagok nem vékonyítják el a körmöket. A megfelelő eltávolítás és a helyes körömápolás kombinációja segítségével a köröm megőrzi egészségét, és továbbra is szép marad.

 

A szakszerűtlen eltávolítás után sokan inkább a körmök natúr állapota mellett döntenek, azonban érdemes lehet géllakkot vagy műkörmöt tenni rájuk. Erre azért volna szükség, mert minél vékonyabb a körömlemez, annál nagyobb esély van a sérülésre, beszakadásra vagy a körömágy gyulladására. A vékony védőréteg viszont kellő védelmet nyújthat, hogy ez ne következzen be.

 

A kémiai alapanyagoktól sem kell tartani?

 

Ahogy a cikk elején már kifejtettük, a köröm nem egy élő struktúra, nem lélegzik, így a kémiai anyagok sem ártanak neki. Éppen ezért nem lesznek egészségtelen körmei a körmöst rendszeresen látogató vendégeknek.

 

Csodaszép géllakkal vagy műkörömmel díszített körmöket viselni tehát nem csupán szuper, hanem még csak nem is veszélyes. Éppen ezért nyugodt szívvel készítheted vendégeidnek a szebbnél-szebb manikűröket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...