16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Miért van szükség a babahordozó betétre, amikor utazunk a picivel?

 

 

A baba születését követő pár hétben nem tanácsos bárhova is menni vele, hiszen egy újszülött még rettentő érzékeny a hangokra, fényekre és egyéb, kívülről érkező impulzusokra. Azt követően azonban bátran mehetünk vele bárhova, ahova csak szeretnénk.

 

Amikor útnak indulunk, nem árt magunkkal vinni néhány olyan kiegészítőt, ami nagy segítséget nyújt abban, hogy az utazás kellőképpen komfortos legyen a csemeténk számára. Többek között a Baby Inside Babatermékek között is megtalálható hordozóbetét is ezek közé tartozik, így ezt se felejtsük otthon!

 

Miért van szükség rá? Ebben az írásunkban erre a kérdésre fogunk részletesen válaszolni.

 

Kényelmessé teszi a fekvést

 

Bár alapvetően a hordozóban kényelmes testhelyzetben tud utazni a pici, ha egy hosszabb út megtételéről van szó, amikor is huzamosabb ideig benne kell, hogy legyen, akkor előbb vagy utóbb kemény lehet a számára. Ez az egyik legfontosabb ok, ami miatt mindenképpen érdemes hordozóbetétet használni.

 

Különösen igaz ez az újszülöttekre, akik még annyira picik, hogy betét nélkül “elvesznének” a hordozóban. Számukra rendkívül fontos, hogy megfelelő alátámasztást kapjon az egész testük, így ugyanis nem eshet meg az a szerencsétlen szituáció, hogy olyan testhelyzetet vesznek fel, ami nem tesz jót a nyakuknak vagy a gerincüknek. 

 

Higiénikus környezetet biztosít

 

A hordozóbetéteket általában mosógépben ki lehet mosni, ami egyúttal azt is jelenti, hogy mindig tiszta környezetet tudunk biztosítani a csemeténk számára az utazás során. Elvégre könnyen rászállhat az út pora, vagy foltot ejthetnek rajta az ételek, italok, amit el kell távolítanunk róla. Ezt pedig meg is tehetjük például egy 30 Celsius-fokos programmal, amihez 800-as centrifugát állítunk be.

 

Betét nélkül a kosz, illetve a foltok magán a hordozón jelennének meg, amiket onnan már sokkal nehezebb eltávolítani, ha egyáltalán lehetséges. Amennyiben mosható kivitelben készül, akkor is csak kézi megoldásokkal tudjuk elvégezni a tisztítást, ami valljuk be, nem annyira hatékony, mint a gépi mosás.

 

Biztonságos utazást tesz lehetővé

 

Ha autóval utazunk, akkor számolnunk kell azzal a ténnyel, hogy a különböző erőhatások következtében, amit a sebességváltások vagy épp a kanyarodások okoznak, a jármű, s minden, ami benne van, valamilyen mértékben rázkódni fog.

 

Ezt a rázkódást pedig egy pici baba sokkal erőteljesebben megérzi, mint mi, éppen ezért nagyon fontos, hogy amennyire csak lehetséges, csökkentsük a rá ható erőket. Erre pedig remek megoldást jelent a hordozóbetét, amit egyébként a nevével ellentétben nemcsak hordozóban lehet használni, hanem autósülésben is. 

 

Látható tehát, hogy a babahordozó betét egy rendkívül hasznos kiegészítő, aminek a használata több szempontból is praktikus. Nemcsak kényelmessé és biztonságossá, hanem higiénikusabbá is teszi az utazást a csemeténk számára, aki ennek köszönhetően garantáltan szeretni fog útra kelni velünk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...