18.3 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Milyen kerti asztalt válasszak?

 

A nyári grillpartik, medencepartik, családi-baráti találkozók idején jogosan merül fel a kérdés mindenkiben: milyen kerti asztalt, széket válasszunk a teraszra? Bizony nem egyszerű a döntés, hiszen sok mindent figyelembe kell venni a mérettől, színtől kezdve az anyagon át. Nézzük, milyen lehetőségek vannak!

 

Miért van szükség kerti asztalra?

 

A kerti asztal és szék vásárlása során legegyszerűbben úgy lehet dönteni, ha átgondoljuk a következőket: mekkora hely áll rendelkezésre, fedett helyen lesznek-e a bútorok, és télire is kint hagyjuk-e őket. Ha ezekre a kérdésekre megvannak a válaszok, már csak egy jó lakberendezési webáruházat kell keresni, ahol többféle kerti bútort is árulnak.

 

A Homelux webáruház kerti asztalt, kerti székeket és kerti bútor szetteket is kínál többféle színben, méretben, így itt biztosan sikerül megtalálnunk a számunkra megfelelőt. Nem is baj, ha külön kategóriákból lehet választani, hiszen előfordul, hogy valakinek van már egy kerti bútora a teraszon, de szüksége lenne egy plusz asztalra, például terítéshez, tálaláshoz.

 

Amikor kerti partit tartunk, nem egyszer jelent gondot, hogy az asztalt megterítve rádöbbenünk, már nincs elég hely lerakni a köreteket, salátákat, italokat. Ilyenkor a háziasszony nem is tud nyugodtan ülni, állandó készenlétben áll, kinek mit adjon oda, ki-be szaladgál a házból. Sokkal egyszerűbb lenne minden, ha a szett közelében egy kerti asztal állna, ahová elhelyezhetjük a szükséges eszközöket.

 

Akkor is hasznos egy plusz kerti asztal székekkel, ha gyerekek is vannak a társaságban, nekik meg lehet teríteni külön, és csak olyan dolgokat tenni az asztalukra, amelyek nekik kellenek.

 

Milyen kerti asztalok közül választhatunk?

 

A kerti asztalok tekintetében szerencsére bőséges a választék. Vannak fa kerti asztalok, fémvázasak és persze műanyagból készültek is. Ha fedett a teraszunk, akkor bármelyik jó választás lehet.

 

A műanyag asztalok a legstrapabíróbbak, ezek azok, amelyek kiválóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak, így ezeket nyitott teraszra, medence partjára vagy az udvar végébe is kitehetjük.

 

Vannak köztük ma már nagyon dizájnos kivitelűek is, és színben is nagy a választék. Kerek, ovális és szögletes formák közül is választhatunk. Az sem fontos, hogy székekkel együtt vásároljuk meg őket, akár kerti fotelekkel is körbevehetjük az asztalt.

 

A műrattan bútorok nagyon divatosak manapság, ezekhez is kapható normál méretű ebédlőasztal, de kisebb kerti asztal is, ahová az italokat elhelyezhetjük.

 

A fa és fémvázas kerti asztalok

 

A Homelux webáruház kínálatában igazán exkluzív, mutatós fémvázas kerti asztalokat is találunk, ahol edzett üvegből van az asztallap. Középen helyet is hagytak a napernyőnek, így árnyékos helyen üldögélhetünk a nyári forróságban is.

 

A fa kerti asztalokat érdemesebb fedett helyen használni, és télire is megfelelő tárolást biztosítani számukra. Bár ezek a típusok a legelegánsabbak, ne feledkezzünk meg arról, hogy a faasztalokat kezelni kell, és óvni őket az időjárás viszontagságaitól.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...