17.2 C
Cegléd
2024. május 8. szerda
spot_img

Sikeres Európa-bajnokság

Július 6-9. között Kaposváron rendezték az U15-ös korosztály Európa-bajnokságát 29 ország részvételével. Ezúttal orosz és fehérorosz sportolók is indulhattak egyéni indulóként a bajnokságon. A három szakágban öt ceglédi birkózó is szőnyegre lépett a rangos viadalon. A szabadfogásban és a női szakágban 1-1 fő, a kötöttfogásban 3 fő vívta ki a válogatottságot.

A ceglédiek nagyszerű teljesítményt nyújtottak és két érmet is szereztek kötöttfogásban az igen erős mezőnyben Zatkó Gergő és Budai Ferenc révén. 38 kg-ban Gergő lengyel ellenfelét tussal, örmény ellenfelét pedig technikai tussal legyőzve jutott az elődöntőbe. Itt azonba orosz ellenfelétől vereséget szenvedett. A bronzmérkőzésen azeri ellenfelével egy nagyon kiélezett mérkőzést vívott. Az első menet végén Gergő vezetett 1 ponttal 6-5-re. Majd ellenfele a második menetben két elvitellel fordított és 9-6-ra vezetett. Már úgy tűnt, hogy elment a mérkőzés, amikor Gergő a mérkőzés vége előtt pár másodperccel 4 pontos akciót tudott végrehajtani amivel Európa-bajnoki bronzérmet szerzett.

Budai Ferenc is magabiztosan menetelta 68 kg-ban. Előbb észt, majd szerb ellenfelét is technikai tussal legyőzve jutott az elődöntőbe. Ott litván ellenfelét szintén technikai tussal legyőzve jutott a döntőbe úgy , hogy addig egyetlen akció pontot sem tudta végre hajtani rajta az ellenfelei. A döntőben azeri ellenfele az mérkőzés elején meglepte és így vereséget szenvedett. Ezzel a tavalyi bronzérem után ezúttal Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett.

Nagyszerűen menetelt a korkedvezménnyel induló Budai Milán a 38 kg-ban. Horváth és litván ellenfeleit technikai tussal legyőzve két mérkőzést is tudott nyerni. Majd a negyeddöntőben orosz ellenfelével nagyon szoros mérkőzést vívott, de végül 3-1-es pontozásos vereséget szenvedett. Majd az elődöntőben az orosz vereséget szenvedett a későbbi győztes grúz versenyzőtől, így Milán nem folytathatta és végűl a 8. helyen zárta első világversenyét.

Szabadfogásban Máté Miklósnak a 44 kg-ban nehéz sorsolást kapott és egyből a későbbi győztes orosz versenyzővel kezdett akivel nem bírt. Majd a vigaszágon moldovai ellenfele is jobbnak bizonyult nála és végül a 20. helyen zárta a bajnokságot.

A női 58 kg-ban Báger Barbara román birkózóval kezdett. Nagyon szoros mérkőzést vívott ellenfelével aki szinte végig vezetett vele szemben. Majd 4 másodperccel a mérkőzés vége előtt Barbi fordítoot. Azonban az ellenfele egy lábra támadást indított amit be is tudott fejezni a mérkőzés vége előtt és ezzel Barbi elvesztette a mérkőzést. Sajnos ellenfele nem jutott a döntőbe Barbi számára is befejeződött az Európa-bajnokság, amit végül a 12. helyen zárt.

Eredmények
női 58 kg 12. Báger Barbara

szabadfogás 44 kg 20. Máté Miklós

kötöttfogás
38 kg 3. Zatkó Gergő
8. Budai Milán
68 kg 2. Budai Ferenc (képünkön balra)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...