31.9 C
Cegléd
2024. július 18. csütörtök
spot_img

Egy lányra és kutyájára támadt a németjuhász

A Metropol című lap számolt be az esetről, melyben gazdátlan németjuhász támadt rá egy fiatal lányra és a kutyájára Cegléd belvárosában.

A lap szerint egyre gyakoribbak a kutyatámadások. Hiába kötelező mind az eb, mind mások érdekében is a közterületeken a póráz, nagyon sok felelőtlen állattartó tudomást sem vesz erről a szabályról. Cegléden egy fiatal lány és vizslája jártak pórul a nemtörődöm gazdák miatt. Akár tragédiával is végződhetett volna a történet, ha nincsenek ott olyanok, akik a segítségükre sietnek. A vizsla minden erejével védte gazdáját, így a lány nem sérült meg – írja a lap.

Egy lánybúcsút ünneplő társaság figyelt fel július 15-én este 10 óra magasságában a magyar vizsláját pórázon sétáltató fiatal lányra, aki épp próbálta védeni a kutyáját a rátámadó, nyakörvet viselő németjuhásztól. A vizsla eközben láthatóan a gazdáját védte, hogy a németjuhász véletlenül se tudja őt megközelíteni.

„Kippattantunk az autóból és őszintén megmondom, mi is kétségbeestünk, hogy mégis mit tudunk tenni? Hiába dudáltunk és rontottunk a támadó kutya felé, esze ágában sem volt elengedni a szerencsétlen vizslát.” – mondta el lapunknak Budavári-Németh Krisztina.

Elmondása szerint, bár többen látták őket az utcán és hallották a dudálást és kiabálást, senki sem ment oda segíteni nekik.

„A sofőrünk hirtelen előkapott az autójából egy hosszú jégkaparót és azzal csapott oda a támadó kutyára. Csak ezzel tudtuk elkergetni, de ekkor már elég látványos sérülései voltak szegény vizslának.” – részletezte a háromgyerekes anyuka.

Hallottam, hogy felhúzzák a redőnyt, hogy ki tudjanak kukucskálni. Látták, hogy baj van, mi ott álltunk minden nélkül, tanácstalanul, mégsem segítettek. Fogtak volna egy lapátot, vagy egy seprűt… Még szerencse, hogy a barátnőmnek volt annyi lélekjelenléte, hogy eszébe jutott a jégkaparó – panaszkodott.

További részletek a Metropol.hu oldalán olvashatók itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...