16.1 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Hajléktalanság a képviselő szemével

Elrejtett világ – egy fogadóóra margójára címmel írta meg gondolatait a hajléktalanságról László Ágnes a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője. A választókerület több területe is érintett a témában, ezért tanácsot is adott a képviselő a lakosságnak arra az esetre, ha „hajléktalanokkal problémája van”.
„Augusztus 7-én a nyári szünet ellenére fogadóórát tartottam. Bár látogató nem volt, de telefonhívás igen, így a fogadóóra után személyes találkozón vettem részt. A téma szó szerint az utcán hever, ami nem más, mint a hajléktalanság. A fedélnélküliség aggályos méreteket ölt. A választókerület több területe is érintett ebben a témában.
Lássuk a panaszt! Hajléktalanok a parkokban, a romos házaknál, a boltok előtt, a közterületeken. Van, akiben ez félelmet kelt, másban együttérzést. Van, aki azt kéri tüntessük el, más azt, hogy segítsünk neki. Mind a kettő nagyon nehéz. Ha elküldik visszatér vagy máshol jelenik meg és kezdődik elölről a körforgás, mert mindenhol lesz, akit zavar és nem mindig ok nélkül.


Segítséget mindenki kaphat, de ezt el kell tudni fogadni, de nem mindenki tudja ezt megtenni. A utcai szolgálatosok rendszeresen nyújtanak segítséget a fedél nélküli embereknek, de mindenkin ők sem tudnak segíteni. Vannak agresszív emberek, akik isznak vagy csak nem tudják feldolgozni a sorsukat és viselkedésük is ezt tükrözi. Mindezek szem előtt tartásával, minden hajléktalan története és útja más és más és más és más megoldást kell eszközölni, hogy mindenkinek jó legyen.
Nincs olyan megoldást, amit ide le tudnék írni, hogy mit tegyünk, ha hajléktalannal kapcsolatos problémánk van. Ha agresszív, fenyegető, akkor a rendőrséget kell értesíteni, ha éhes és kér, akkor próbáljunk meg adni neki vagy értesíteni kell a hajléktalanszállót és az ott dolgozó szociális gondozók segítenek. Az is megoldás, ha a körzet képviselőjét keresik és az a kapott információk birtokában megfelelő lépéseket tud tenni. A fogadóóra keretében ez utóbbi valósult meg és már keressük a megoldást a problémára. Amíg létezik hajléktalanság, addig lesznek gondok is, amelyeket enyhíteni tudunk, de a megoldás kulcsa magasabb szintre mutat.” – fogalmazott a képviselő.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...