13.9 C
Cegléd
2023. október 2. hétfő
spot_img

Hajléktalanság a képviselő szemével

Elrejtett világ – egy fogadóóra margójára címmel írta meg gondolatait a hajléktalanságról László Ágnes a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője. A választókerület több területe is érintett a témában, ezért tanácsot is adott a képviselő a lakosságnak arra az esetre, ha „hajléktalanokkal problémája van”.
„Augusztus 7-én a nyári szünet ellenére fogadóórát tartottam. Bár látogató nem volt, de telefonhívás igen, így a fogadóóra után személyes találkozón vettem részt. A téma szó szerint az utcán hever, ami nem más, mint a hajléktalanság. A fedélnélküliség aggályos méreteket ölt. A választókerület több területe is érintett ebben a témában.
Lássuk a panaszt! Hajléktalanok a parkokban, a romos házaknál, a boltok előtt, a közterületeken. Van, akiben ez félelmet kelt, másban együttérzést. Van, aki azt kéri tüntessük el, más azt, hogy segítsünk neki. Mind a kettő nagyon nehéz. Ha elküldik visszatér vagy máshol jelenik meg és kezdődik elölről a körforgás, mert mindenhol lesz, akit zavar és nem mindig ok nélkül.


Segítséget mindenki kaphat, de ezt el kell tudni fogadni, de nem mindenki tudja ezt megtenni. A utcai szolgálatosok rendszeresen nyújtanak segítséget a fedél nélküli embereknek, de mindenkin ők sem tudnak segíteni. Vannak agresszív emberek, akik isznak vagy csak nem tudják feldolgozni a sorsukat és viselkedésük is ezt tükrözi. Mindezek szem előtt tartásával, minden hajléktalan története és útja más és más és más és más megoldást kell eszközölni, hogy mindenkinek jó legyen.
Nincs olyan megoldást, amit ide le tudnék írni, hogy mit tegyünk, ha hajléktalannal kapcsolatos problémánk van. Ha agresszív, fenyegető, akkor a rendőrséget kell értesíteni, ha éhes és kér, akkor próbáljunk meg adni neki vagy értesíteni kell a hajléktalanszállót és az ott dolgozó szociális gondozók segítenek. Az is megoldás, ha a körzet képviselőjét keresik és az a kapott információk birtokában megfelelő lépéseket tud tenni. A fogadóóra keretében ez utóbbi valósult meg és már keressük a megoldást a problémára. Amíg létezik hajléktalanság, addig lesznek gondok is, amelyeket enyhíteni tudunk, de a megoldás kulcsa magasabb szintre mutat.” – fogalmazott a képviselő.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...