12.1 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Albertirsa a közösségek, a művészetek és a sport városa

2023. szeptember első hétvégéjén ünnepeljük mi albertirsaiak, várossá válásunk 20. évfordulóját. Az elmúlt két évtized alatt több új közösségi térrel bővült városunk. A minden igényt kielégítő sportcsarnokkal, amely ez év októberében színházi szerepkörben is debütál. Az ExperiDance előadásában lesz látható a Gyöngyhajú lány balladája című Omega musical.

Büszkék lehetünk a térség legnagyobb kiállítóterére, azaz a Művészetek Házára (az egykori zsinagóga épülete) és az Ecsedi László Sportcentrum is etalon a maga nemében. Mindezen épületek falai között eredményes, lelkes közösségek tevékenykednek. A jubileumi városnap első napján ők mutatkoznak be az Erzsébet téri  színpadon, a Miénk itt a tér címet viselő kulturális bemutató keretében. Egy különleges eseménynek is részesei lehetnek a városba látogató művészetkedvelők. A Ceglédi Alkotók Egyesülete Benedek Péter Rajzkör tagjai a város emblematikus helyeiről készített alkotásaikat mutatják be utcakiállítás keretében Rónai Gábor szervezésében és tárlatvezetésével. A helyi fotósok, énekkarok, zenészek, táncosok bemutatója is meglepetéseket tartogat a kilátogató közönség számára. Felelevenítjük a városnaphoz kapcsolódó fáklyás felvonulást a Gerje Party Fúvósegylet és az Abonyi Fúvószenekar Mazsorett Csoportja közreműködésével. Az első napot a Gríz együttes kétórás koncertje zárja.

Szeptember másodikán délelőtt a gasztronómia kedvelőit invitáljuk a X. alkalommal megrendezésre kerülő Kőleves fesztiválra. Az ízkavalkádhoz finom borokat és egy különleges zenei utazást kínálunk a főzőcsapatoknak és az érdeklődőknek. A rendezvény gasztroutcája finom falatokat és nedűket kínál a leves mellé. Helyi kézművesek portékáit is megvásárolhatják a kilátogatók a kirakodóvásárban. Gyermeksziget, bűvészműsor és Fábián Éva várja a gyerekeket. Az ünnepi hangulatról sztárfellépőink gondoskodnak: Polgár Peti, László Attila, Unique együttes, Kovács Áron és DJ Kényelmes, Opitz Barbara, Pély Barna, B. Tóth László.

Várjuk városunkban, ünnepeljen velünk!

Fazekas László polgármester

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...