18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Az aromák segítségével a mentolos felfrissülés is elérhető

 

 

Ha elektromos cigarettához való koncentrátumról van szó, akkor vannak olyan ízek, amelyeket egyszerűen nem lehet kihagyni. Ezek annyira közkedvelt, hogy már-már “alapterméknek” számítanak. 

 

Ilyen például a mentolos íz, amit ma már többféle kialakításban, ízkombinációban is megtalálhatunk a piacon.

 

Az igazi felfrissülés kulcsa

 

Ha megnézzük a Liquid-aroma.hu Vampire Vape termékeit, akkor láthatjuk, hogy az igazi különlegességek mellett megtalálhatóak a “jól bevált”, hétköznapi alapanyagok is. Ilyen például a mentol is, ami igazán népszerűnek számít. Megállja a helyét egyedül, de tökéletes kiegészítőnek is. Ott van például a mentolos rágógumi ízű aroma, amivel valószínűleg mindenki találkozott már a hétköznapokban, nem is nagy meglepetés, hogy már koncentrátum formájában is létezik. 

 

Tombol a nyár, a mentol pedig magában hordozza a felfrissülést. Ha szeretnénk egy kicsit menekülni a hőségből, pár percre kikapcsolódni, mindenképpen olyan aromát válasszunk, amiben megtalálható ez az íz. Kifejezetten ajánlott beépíteni a saját palettánkba, vagy éppen szélesíteni azt, aminek számtalan további előnye is van.

 

Az aromák változatosságának előnyei 

 

Az aromák és koncentrátumok használatával kapcsolatban a szakértők arra buzdítanak minket, hogy különböző ízeket próbáljunk ki. Ez a tanács hasonló ahhoz, amit a mindennapi étkezésről is gyakran hallunk, és az elektromos cigarettázás során is érvényes. Ha mindig ugyanazt az aromát használjuk napról napra, vagy csak két különböző ízt váltogatunk, akkor nagy terhelést helyezünk az ízlelőbimbóinkra, mivel folyamatosan ugyanazokkal az ízekkel találkoznak.

 

Az ízlelőbimbók túlzott igénybevétele kellemetlen jelenséghez vezethet, melyet ízvakságnak nevezünk. Ennek lényege, hogy ideiglenesen elveszítjük az ízlelés képességét. Bár ez elsőre aggasztónak tűnhet, általában 1-2 nap alatt magától helyreáll, és visszatér az ízlelési képességünk. Súlyosabb esetekben azonban az ízvakság akár 5-7 napig is tarthat.

 

Ennek a kellemetlenségnek az elkerülése érdekében a legjobb módszer a megelőzés. Ehhez az első lépés az, hogy ne ragadjunk le mindig ugyanannál az íznél. Hatékony megoldás, ha minden nap más aromát próbálunk ki, vagy ha lehetőség van rá, akkor akár 24 órán belül is váltogatjuk az ízeket. Ezért is fontos, hogy mindig nyitottak legyünk az újdonságokra, mert sosem lehet tudni, hogy találunk-e egy még jobb, kellemesebb változatot, vagy akár egy új kedvencet fedezünk fel.

 

Természetesen az is kerülendő, ha túlzásba visszük a változatosságot, mivel ez is elvezethet az ízvaksághoz. Ezért érdemes megtalálni az egyensúlyt és a számunkra megfelelő variációkat.

 

Figyeljünk a minőségre!

 

Az ízélményhez természetesen a használt aromák minősége is hozzájárul. Fontos, hogy olyan márkák és termékek közül válasszunk, amelyekről pozitív visszajelzések érhetőek el. Ajánlott olyan magyar és minőségi termékeket kínáló helyet vagy weboldalt keresni, amely megbízható és kiváló választékkal rendelkezik.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...