18.3 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Miket kell figyelni a középkategóriás okostelefonok vásárlása esetén?

 

 

 

Amikor a középkategóriás okostelefonok között válogatunk, akkor több mindenre is érdemes odafigyelnünk. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen paramétereket kell vizsgálni, és hogy egyáltalán mi számít jó középkategóriás készüléknek.

 

Érdemes körülnézni a CoolMobile.hu Xiaomi okostelefonjainak kínálatában, ahol minden kategóriában találunk megfelelő készüléket.

 

Kiváló ár-érték arány? Akkor középkategóriás okostelefon!

 

Az okostelefonok piacán találunk olyan készülékeket, melyeket belépőszintűnek nevezünk. Ezek a leggyengébbek mind közül. Ezt azoknak ajánljuk, akiknek a készülék főleg telefonálásra, SMS-ezésre, és egyéb módon történő, alapvető kapcsolattartásra kell. Természetesen ezekben a mobiltelefonokban is van például kamera, de nem fogunk velük olyan képeket készíteni, mint egy komolyabb készülékkel. Viszont nagy pozitívum, hogy nagyon olcsón hozzájuk lehet jutni.

 

Aztán ott van a másik véglet, ahol a csúcskategóriás készülékek találhatóak. Aki innen választ, az nehezen fog mellényúlni. Itt már valóban olyan darabok vannak, amelyekbe nehéz belekötni. Viszont ennek megfelelően vannak beárazva is, így aki innen szeretne válogatni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

 

És ott van a kettő között a középkategória, ahol a legtöbb okostelefon helyezkedik el. Itt találjuk azokat a készülékeket, melyek a legjobb ár-érték aránnyal rendelkeznek. Amikkel már nemcsak telefonálni lehet, hanem számos egyéb módon is kihasználhatjuk a tudásukat. Ráadásul még mindig elég barátságos áron.

 

Milyen paramétereket nézzünk, ha kiváló középkategóriás okostelefont keresünk?

 

Az egyik fontos dolog a kijelző minősége. Ma már vannak kiváló minőségű darabok, akár AMOLED kijelzők is, melyek egy-egy elérhető árú készülékbe kerülnek. De egy legalább 90 Hz-es frissítési gyakorisággal bíró FHD+ felbontású LCD kijelző is jó szolgálatot tesz. Kiváló példa erre a Redmi 12 6,79 hüvelykes képernyője.

 

A processzor magjainak számánál sztenderd már a 8, ezek gyorsasága viszont nagyon eltérő lehet. Minél nagyobb, minél közelebb van a 3 GHz-hez, annál gyorsabb darabokról beszélhetünk. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a RAM méretéről sem, melyből a 6-8 GB már elegendőnek mondható.

 

A háttértárak közül a legalább 256 GB már kiemelkedő, de az is fontos lehet, hogy bővíthető-e microSD kártyával, vagy sem. Az akkumulátorok mérete pedig 4500 mAh-tól már kiváló, de épp a fent említett Redmi 12-nél eléri az 5.000 mAh-t, aminél nagyobbat nem igazán találunk okostelefonokban, kategóriától függetlenül.

 

És persze legyen egy megbízható kamerája is a készüléknek! Ezt a legjobb, ha tesztképeken ellenőrizzük.

 

Fontosak az egyedi igények is

 

A fentieken felül egyedi preferenciák alapján érdemes kutakodni. Ha valaki szereti az érintésmentes fizetést, annak természetesen az NFC is fontos lesz. Aki sokat használja edzéshez a készüléket, annak hasznos lehet egy IP minősítés is, azaz a por,-és cseppállóság. Továbbá az ujjlenyomat-olvasó és az 5G is érdekes lehet számunkra.

 

Nézelődjünk bátran, mert a középkategória az, ahol biztos megtaláljuk azt, amit keresünk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...