18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Ne feledkezz meg a gondos bőrápolásról a nyári hónapokban sem!

 

 

 

A forró napok beköszöntével kiemelt figyelmet kell fordítanunk bőrünk állapotára is, hiszen a meleg, a fokozott UV-sugárzás és a szennyeződések ártalmasan hatnak. Több lehetőségünk is van arra, hogyan védjük a kültakarót, mely testünk elsődleges védőbástyája. 

 

Kulcsfontosságú intézkedéseket tehetünk a bőr károsodásának megelőzésére, melyek a nyári hőségben jelentenek segítséget szervezetünk számára. A kifejezetten meleg napokra tervezett ápolás mellett lehetőségünk van egy kis extra törődésre is, hiszen az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító, bőrmegújító kezelései között találunk nyáron is elvégezhető eljárásokat. Ahhoz, hogy bőrünk üde, friss és fiatalos maradjon, néhány tippet összegyűjtöttünk, melyek segítségünkre lehetnek a mindennapokban.

 

Napvédelem

 

Bőrünk egyik legnagyobb ellensége az UV-sugárzás, amely a legforróbb időszakban még inkább veszélyezteti a kültakarónkat. Az év más szakaszaitól eltérően jóval erősebb a sugárzás intenzitása, így bár érdemes egész évben napvédő krémet használnunk, nyáron magasabb faktorszámú termékeket válasszunk!

 

A faktorszám jelenti azt az időtartamot, melyet a napon tudsz tölteni biztonságban. Fontos, hogy 15-20 perccel azelőtt kend be tested a napvédővel, mielőtt kimennél a lakásból! Naponta többször is megismételheted a használatát, és fordíts különös gondot az ajkaidra, melyeket fényvédő ajakbalzsam használatával tudsz megvédeni.

 

Hidratálás

 

Mivel testünk nagy százalékban tartalmaz vizet, így a melegben még fokozottabban kell ügyelnünk a folyadékpótlásra. A bőr kiszáradása gyakori a nyári időszakban, ezért a megfelelő hidratálás nélkülözhetetlen. 

 

Az ivás mellett használhatunk olyan olajmentes és gyorsan felszívódó krémeket, melyek nem tömítik el a pórusokat. Óvatosan fogyasszunk alkoholtartalmú italokat, mert ezek inkább a dehidratáltságot növelik!

 

Radírozás

 

Mivel ebben az időszakban jóval több időt töltünk a szabadban, így a szennyeződések is nagyobb számban kerülnek bőrünkre. Az elhalt hámsejtek és pórusokat eltömítő piszok eltávolítására használjunk bőrradírt! 

 

Hetente kétszer gyengéden masszírozzuk át vele arcunkat és dekoltázsunkat, így garantált lesz a friss és üde bőr. Ha még ennél is többre vágyunk, akkor érdemes speciális bőrmegújító kezelésre vállalkozni, melyet a nyári melegben a mélyebb rétegekben történő behatolással végeznek a szakemberek.

 

Egészséges életmód

 

A kiegyensúlyozott táplálkozás szintén hozzájárul bőrünk általános állapotához. Fogyasszunk minél több tápanyagban gazdag élelmiszert! A nyári hónapokban sokféle gyümölcshöz tudunk hozzájutni, így egyszerűen megoldható a vitamin és ásványi anyag bevitele. 

 

Próbáljuk meg elhagyni a rossz beidegződéseket, mint például a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, mert ezek is károsítják bőrünk állapotát! A stressz szintén nem kedvez, érdemes több időt tölteni pihenéssel, erre a munkahelyről való időleges elszakadás, azaz a szabadságolás időszaka lehetőséget nyújthat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...