28.2 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Kinek a dolga a temetőrendezés?

Elhanyagolt sírok rendbetétele céljából kezdeményezett összefogást Hegedűs Ágota alpolgármester. A közösségi oldalán írt felhívásban így fogalmazott: „Bizonyára sokuknak feltűnt, hogy a Széchenyi úti Református Öregtemetőben több elhanyagolt, gondozásra szoruló sírhely található. Ezért szeretném kezdeményezni, hogy 2023. szeptember 15-én (pénteken) 10-18 óra között közös erővel tegyük rendbe szeretteink, illetve azok sírját, akiknek örök nyughelye elhanyagolt állapotban van. A munkához szükséges eszközök a temetőben részben rendelkezésre állnak.”


A hozzászólások között többen örömmel üdvözölték a kezdeményezést és javasolták, hogy a diákok közösségi szolgálatába is be lehetne számítani a részvételt.
Tankó Zoltán temetkezési vállalkozó és az újvárosi köztemető kezelője szerint azonban a felhívásban megadott feladat a temetőt kezelő szerv, gondnok feladata lenne. „Vannak olyan sírok, ahol a rendelkezők, rokonok már nem elérhetőek, nem élnek, illetve a temető tulajdonosa még nem tudta újraértékesíteni… ezekről a sírokról van szó! Ezekről kinek kell gondoskodni, ha nem a kezelőnek, illetve az általa foglalkoztatott személynek. Cégemnél az Újvárosi Köztemetőben, zsidó temetőben ez így van!” – írta hozzászólásában Tankó Zoltán.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...

Kullancsveszély

Nyári időszak lévén sokkal többet vagyunk a szabadban: kirándulások,...

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...