17.6 C
Cegléd
2023. szeptember 24. vasárnap
spot_img

Kinek a dolga a temetőrendezés?

Elhanyagolt sírok rendbetétele céljából kezdeményezett összefogást Hegedűs Ágota alpolgármester. A közösségi oldalán írt felhívásban így fogalmazott: „Bizonyára sokuknak feltűnt, hogy a Széchenyi úti Református Öregtemetőben több elhanyagolt, gondozásra szoruló sírhely található. Ezért szeretném kezdeményezni, hogy 2023. szeptember 15-én (pénteken) 10-18 óra között közös erővel tegyük rendbe szeretteink, illetve azok sírját, akiknek örök nyughelye elhanyagolt állapotban van. A munkához szükséges eszközök a temetőben részben rendelkezésre állnak.”


A hozzászólások között többen örömmel üdvözölték a kezdeményezést és javasolták, hogy a diákok közösségi szolgálatába is be lehetne számítani a részvételt.
Tankó Zoltán temetkezési vállalkozó és az újvárosi köztemető kezelője szerint azonban a felhívásban megadott feladat a temetőt kezelő szerv, gondnok feladata lenne. „Vannak olyan sírok, ahol a rendelkezők, rokonok már nem elérhetőek, nem élnek, illetve a temető tulajdonosa még nem tudta újraértékesíteni… ezekről a sírokról van szó! Ezekről kinek kell gondoskodni, ha nem a kezelőnek, illetve az általa foglalkoztatott személynek. Cégemnél az Újvárosi Köztemetőben, zsidó temetőben ez így van!” – írta hozzászólásában Tankó Zoltán.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...