28.4 C
Cegléd
2023. szeptember 22. péntek
spot_img

Papp Elek sikere Amerikában

Az Amerikai Fotográfusok Szövetsége (PSA) éves kiállításán Papp Elek PSA ezüst medált nyert a Honfoglalás című képével a Pictorial Large Print Color kategóriában. A nagykőrösi fotóművészt a Pictorial Small Print Color és a Photo Travel Digital kategóriákban is díjazták a versenyen.

A Photography Society of America szervezet közel százéves múltra tekint vissza. A PSA az egyik legnagyobb nonprofit szervezet a fotográfusok és fotográfiai szervezetek számára, jelenleg több mint 60 országban vannak tagjaik. A PSA számos kiállítást támogat és rendez világszerte, de saját kiállítása is van, és az elfogadott és díjazott képeket minden évben bemutatják a PSA Fotófesztiválon.

Idén Papp Elek személyében magyar díjazott is van nyertesek között. Papp Elek az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) tagja. Négy egymást követő évben, a 2012-es, 2013-as, 2014-es és 2015-ös nemzetközi versenyek eredményei alapján hatszor lett világelső (1st in the World) a PSA világranglistáján a fekete-fehér nagyméretű papírképek és a fekete-fehér kisméretű papírképek kategóriájában. André Kertész, Annie Leibovitz, Yousuf Karsh, Helmar Lerski, Henri Cartier-Bresson, Helmut Newton, Sebastião Salgado, Steve McCurry, Richard Avedon, Robert Capa munkái hatottak rá leginkább, valamint Tóth István, aki mestere volt. – válaszolta a Punkt 5kérdés rovatában. Egyéni kiállítással Magyarországon kívül több brazil, mexikói, kubai és chilei nagyvárosokban szerepelt. Képei megtalálhatók a Koller Galériában, hazai és külföldi múzeumokban, valamint magángyűjtőknél is.

A Honfoglalás című kép digitális technikával 2022-ben Izlandon készült. Ugyanabban az évben az Online Art Galéria I. Fotóárverésén szerepelt először, ahol el is kelt, majd idén a PSA pályázatára küldte be a fotográfus a képet, melynek eredményét augusztus 22-én hozták nyilvánosságra.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...