13.1 C
Cegléd
2024. május 8. szerda
spot_img

84 éves bácsi akart a vonat elé ugrani

Elkeseredettségében a vonattal akarta elüttetni magát augusztus 29-én Ceglédbercel mellett egy idős férfi, de a helyi polgárőrség vezetője még időben megakadályozta azt. A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség tájékoztatása szerint augusztus 29-én kora este telefonon jelezte a Ceglédbercel-Cserő vasútállomás szolgálattevője a helyi polgárőrség vezetőjének, hogy egy idős férfi valószínűleg öngyilkossági szándékkal a peronon gyanúsan viselkedik.

Mivel az állomás pár száz méterre van a polgárőr otthonától, így azonnal a vasutasok segítségére sietett. A bácsi addigra már Cegléd irányába elhagyva az állomást és a nyílt vasúti pályán sétált, be-belépkedve a sínek közé. A polgárőr rögtön tudta, hogy a szituáció veszélyes és cselekednie kell. Szólt a rendőrségnek, hívta erősítésként a polgárőr kollégáját és megkérte a vasútállomás forgalmistáját is a vonatforgalom lassítására. A 84 éves bácsit a polgárőr vezető látásból ismerte, így amikor a közben odaérkező társával együtt beérték az illetőt megszólították őt és a vasúti pályáról biztonságos távolságra vezették.

Amíg a mentők a helyszínre nem értek beszédbe elegyedtek az idős emberrel, ő mondta el, hogy mindenképpen öngyilkos akar lenni. Miután a polgárőrök épségben átadták a férfit a Mentőszolgálatnak értesítették a hozzátartozókat is a történtekről.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...