12.7 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Biciklin felejtette a másfél millió forintját

A munkája végeztével pattant kerékpárjára egy törteli férfi a napokban, majd egy helyi mulatságra ment, hogy lazítson kicsit. Többéves megtakarítását – mintegy másfél millió forintot – egy zacskóba tette, azt egy telefontartóba, az egészet a pénztárcába, majd még egy jól összecsavart zacskóba csomagolt mindent, s ezt akasztotta a biciklijére indulás előtt.

Rég nem látott barátai és a rendezvény forgataga magával ragadta a férfit, aki megfeledkezett a házi gyártású széfként szolgáló szatyorról: azt a drótszamarán hagyta, ám később a hűlt helyét találta. Nem tudta, elhagyta vagy elvihették, így nem is mert rendőri segítséget kérni.

Pár nappal később az egyenruhásokhoz befutott egy információ, miszerint a bejelentőnek tudomása volt arról, hogy korábban a szatyorba rejtett pénzt egy helybéli fiatal férfi vitte magával.

A ceglédi rendőrök az információ hallatán elmentek tisztázni a történteket: a bűncselekménnyel gyanúsított 19 éves férfit egy törteli bolt mellett igazoltatták, míg más egyenruhások a sértett házánál tettek látogatást.

A rendőrök keresztkérdéseire a fiatal férfi belátta, kár tagadni, így önként átadta a lopott pénzt, amiből elmondása szerint csak keveset költött. Azt állította, nagyon bánja a tettét, egyben ígéretet tett, hogy a hiányzó összeget megfizeti a sértettnek. A lefoglalt mintegy 1,3 millió forintot a rend őrei visszaszolgáltatták a tulajdonosának – írja a police.hu.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...