19.9 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Újvárosi körkép Károly Ferenccel

Sorozatunkban most ifj. Károly Ferenc önkormányzati képviselő számol be a választókerületében történt fejlesztésekről és terveiről.

Úgy tudjuk a belterületi utak fejlesztésére nyert pályázati forrás 2023-ban az Ön körzetében hasznosul. Melyik utcát érinti ez pontosan és milyen összegű beruházásról van szó?

A Török Ignác utca toldozott-foldozott burkolata újulhat meg a 150 milliós kormányzati támogatásnak köszönhetően. Hozzáteszem: tapasztalatom szerint útjaink megújulását elég gyorsan követi a száguldozók megjelenése is, ezért forgalomlassító elemek beépítése is szükséges az útfelületbe. Ez a projekt a Török Ignác utca teljes hosszúságában, az Alszegi úttól kezdődően – a temető előtti szakaszt is beleértve – a Kőrösi útig tart, és külön öröm, hogy ezzel egyidejűleg a temetőnél gyalogátkelő is létesülni fog.

Rendszeresek a rendezvények a Vörösmarty téren. Milyen rendezvények, fejlesztések érintik most ezt a közterületet?

Itt tartjuk a városi Pöttyös gyermeknapot, de nemrégen itt került megrendezésre az „Újvárosi Zenés Est” is, melyhez pályázati támogatást kaptak az újvárosiak a képviselőtestület Humán Bizottságától, amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni. Jó érzés látni, hogy ezeken kívül is élettel teli a Vörösmarty tér, hiszen a pumpás bringapályát nap, mint nap rengeteg gyermek és fiatal használja, és például az amatőr strandröplabda bajnokság második fordulója is szervezés alatt van.

Külön öröm számomra, hogy sok méltatlan vita után a Vörösmarty téren is megkezdődött a futókör építése. Sajnos, nem fér el olyan hosszú, mint a Malomtó szélen, de meggyőződésem, hogy a beruházás nagyban javítja az itteniek életminőségét és hozzájárul az egészségmegőrzés kapcsán tett erőfeszítéseinkhez is és heteken belül használatba vehetjük.

Ha ki kell emelnie egy valamit az elmúlt négy év sikereiből, akkor mi lenne az?

Sok mindent tudnék kiemelni, de a legfontosabbnak mégis a Nagykőrös-Cegléd között kerékpárút megépítését tartom. A tervezés, és forrásteremtés Földi László országgyűlési képviselő úr hathatós közreműködésével valósult meg, mára pedig már biztonságosan használhatjuk is.

Milyen egyéb fejlesztések valósultak meg az elmúlt időszakban?

A legnagyobb feladatnak a körzetemben az utak állapotának folyamatos fejlesztését és a közvilágítás bővítését és fejlesztését tartom. A Vörösmarty téri játszótér eszközeit is fejlesztettük, és évtizedes problémát oldottunk meg az Okos WC létrehozásával is. Sikerült ezenkívül kicserélni a teljes Vörösmarty tér ülőalkalmatosságait is.
Azonban a sok pozitív történés mellett, van egy sokakat érintő probléma is, ami megoldásra vár – a maximális igyekezetem ellenére. A Déli út-Kőrösi út kereszteződésben a közlekedési lámpák megépítését elengedhetetlennek tartom, mindannyiunk biztonsága érdekében. A kezdeményezésemre az önkormányzat a saját költségén már elkészítette a megvalósításhoz szükséges engedélyes terveket. Azonban a kereszteződés a Magyar Közúthoz tartozik, amelynek anyagi lehetőségei jelenleg nem teszik lehetővé a beruházást. Kértem, hogy oldjuk meg a forgalomirányítást legalább mobil jelzőlámpákkal – sajnos ez a kezdeményezés is süket fülekre talált. Reménykedem benne, hogy hamarosan prioritást élvezhet a jelzőlámpás kereszteződés megépítése a Magyar Közútnál.

Ön az önkormányzat „legöregebb” képviselője. Miben látja a körzete sikerének titkát?

Idén 21 éve, hogy beültem a képviselői székbe az újvárosiak akaratából. A FIDESZ-KDNP frakció jól osztotta szét az elmúlt négy évben az egyes körzetek között az erőforrásokat, így azt gondolom, hogy körzetek mindegyikét sikeresnek tekinthetjük. Ez egy közös munka, amit dr. Ferenczi Norbert képviselőtársam fog össze, de elengedhetetlen érdeme van a hivatal és a önkormányzati cégek munkatársainak is, akik szakértelmükkel és elhivatottságukkal támogatják a képviselők munkáját. Ezúton is óriási köszönetemet fejezem ki Nekik is. A közöttünk meglévő összhang, fegyelmezett testületi munka jelentheti a titok egyik részét. A másik számomra nagyon fontos pedig a lakossággal való folyamatos kapcsolattartás, az igények állandó nyomon követése, és a lakosság tájékoztatása. Figyelünk, reagálunk, építünk, felújítunk, megoldunk. Ennek az eredménye az, hogy Cegléd szerte hosszú, egymást követő ciklusok óta majd minden frakciótársamat újraválasztották.

Belefér-e még néhány fejlesztés az idei évbe?

Nagyon fontos számomra, hogy a körzet egyik leghosszabb utcájának az Újváros szélnek egy szakaszát sikerül leaszfaltozni az ősz folyamán, és reményeim szerint hamarosan kezünkbe kerülhet a Déli út-Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpárút építésének terve is.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...