18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

4 ok, amiért jó ötlet falpanelt elhelyezni otthonunkban

 

A falpanelek alkalmazása mostanság kezd igazán divatba jönni, hisz egyre többen jönnek rá arra, hogy mennyire egyszerű, ugyanakkor praktikus belsőépítészeti megoldás. Ráadásul nemcsak szimplán remekül mutat, hanem rengeteg egyéb előnye is van. Nézzük is, hogy miért érdemes falpanelekkel díszíteni otthonunkat!

 

Ízléses dekoráció

 

Legyünk őszinték: a sima egyszínű falak unalmasak. Persze lehet őket dekorálni matricákkal, képekkel, polcokkal vagy fali kaspókban elhelyezett növényekkel, de előfordul, hogy úgy érezzük, hogy valami még így is hiányzik. A megoldás? Falpanel! 

 

Elég, ha a kiszemelt helyiségben csak egyetlen falat burkolunk be a Nívó falpanelekkel, a változás így is óriási lesz. Az egyszínű festés helyett egy szép, természetes, rusztikus hatású felület jön létre, ami magára vonzza a tekinteteket és megtöri az egyhangúságot. 

 

Védi a falat

 

Azt hinnénk, hogy a falakat általában nem éri semmiféle káros külső hatás, hisz nemigen nyúlunk hozzájuk – ám ez közel sem igaz ott, ahol gyermek vagy háziállat van! A tipegők ugyanis előszeretettel nézik rajztáblának a falat, és összefirkálják, piszkos tenyérrel összekenik, esetleg megdobálják étellel vagy leöntik itallal.

 

Ezek pedig általában olyan nyomot hagynak a falon, amit csak festék leverésével és újrakenésével lehet eltüntetni, ami nem kis munka, nem beszélve arról, hogy akkor már ildomos az egész szobát újra kifesteni. 

 

Ezért gondolkodjunk előre, és szereljünk fel falpanelt! Ezeket a burkolatokat ugyanis sokkal egyszerűbb tisztán tartani, mint a magát a falat. Ha a gyerkőc összefirkálta vagy a kutya sáros tappancsnyomokat hagyott rajta, csak áttöröljük egy nedves, mosószeres ronggyal és már kész is. Amennyiben pedig nagyobb mértékben megrongálódott, csak lecseréljük, ami még mindig jóval könnyebb és gyorsabb, mint egy teljes falfestés.

 

Hő- és hangszigetelő hatással rendelkezik

 

A falpanel amellett, hogy dekoratív, még a zajokat is kiszűri és a hőmérséklet megtartásában is segít. Társasházban érdemes a szomszédokkak közös falakra felszerelni, pláne ha az a hálószobában található. A panel valamelyest felfogja a hangokat, így csendesebb lesz a helyiség. 

 

Ám ugyanezen okból elhelyezhetjük az utcára nyíló falakon is, hogy tompítsa a kintről érkező zajokat, ebben az esetben ráadásul a hőszigetelő tulajdonsága is érvényesül. Lehet, hogy ez elsőre apróságnak tűnik, de amikor a rezsiszámlán szemmel látható lesz a csökkenés, akkor megértjük majd a jelentőségét. 

 

Egyszerűen és gyorsan felszerelhető

 

Sokan vélekednek úgy, hogy bár tetszik nekik a falpanel és szívesen is alkalmaznák, de nem akarnak belebonyolódni hosszas és sok felfordulással járó munkálatokba. Ám szerencsére nem is kell! A paneleket ugyanis egyszerű felszerelni, így akár egy hétvége alatt kidíszíthetjük velük otthonunkat, és még akár a szoba átrendezése is kényelmesen belefér az időnkbe. 

 

Ha meguntuk a jelenlegi elrendezést, de nem tervezünk nagyobb volumenű átalakítást, akkor a falpanel lesz a tökéletes választás.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...