24.9 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

 

 

A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja kapcsán még inkább előtérbe került az épületek hővédelme, de a CO2-kibocsátás csökkentésére irányuló törekvések is szükségessé teszik.

 

A lakások, munkahelyek, intézmények téli fűtése elengedhetetlen, azonban a költségek és a környezet szempontjából nem mindegy, hogy az erre fordított energia minket melegít-e vagy a légkört. A szigeteletlen épületek hővesztesége jelentős, nagy mennyiségű energia távozik a különböző épületszerkezeteken. Megfelelő szigeteléssel, korszerű nyílászárókkal, energiahatékony fűtő/hűtő berendezések és haladó építőanyagok alkalmazásával kellemes hőmérsékletet teremthetünk kisebb energiaráfordítással is. Milyen kültéri szigetelőanyagot válasszunk?

 

Változatos kültéri szigetelőanyagok

 

A Premep.hu hőszigetelő anyagok széles választékát kínálja kedvező áron lakossági ügyfeleknek és építőipari cégeknek. Napjainkban számos gyártó különböző szigetelőanyagai közül válogathatunk igényeinknek, elvárásainknak és büdzsénknek megfelelően.

 

Természetes és mesterséges kültéri szigetelőanyagok közül választhatunk a fűtési/hűtési költségek csökkentése, az energiahatékonyság növelése, valamint a környezet védelme érdekében. A velük szemben támasztott elvárások mellett meghatározóak a felhasznált építőanyagok tulajdonságai, maga a szigetelendő épületszerkezet. Minden esetben ennek megfelelő szigetelőanyag alkalmazása szükséges az előnyök maximalizálása érdekében.

 

Milyen hőszigetelést válasszunk?

 

A különböző épületszerkezetek, így a homlokzatok szigetelése esetén is gondolni kell arra, hogy döntésünk legalább 40-50 évre szól, így a létező legkorszerűbb anyagot érdemes választani. Hogy melyik lesz számunkra a megfelelő, az több tényező kérdése. Más megoldás lehet utólagos szigetelésre, illetve megint más új építések esetén, de a falazóanyag tulajdonságai is meghatározóak. 

 

A mesterséges hőszigetelések közül a kiváló tulajdonságokkal rendelkező és kedvező árú hungarocell vagy EPS szigetelőlapok jelentik a legnépszerűbb választást, de egyre többen szavaznak bizalmat a szintén kiváló hő- és hangszigetelő jellemzőkkel bíró, de költségesebb természetes szigetelőanyagoknak. A különféle ásványgyapot szigetelések közül a kőzetgyapot alkalmas és kedvelt a homlokzatok hővédelmére.

 

Mérlegelendő szempontok

 

A szükséges vastagság, a fűtési és klimatizálási költségek kívánt csökkentésének mértéke, valamint a rendelkezésre álló költségvetés is befolyásolja a választást, ahogy azt is mérlegelni kell, hogy mely tulajdonság számunkra a fontosabb, adott esetben tudunk-e, akarunk-e kompromisszumot kötni. Az egyes anyagok eltérő hő- és hangszigetelő képességgel, valamint páraáteresztő kapacitással rendelkeznek. A természetes szigetelőanyagok egészséges életteret teremtenek, hagyják szellőzni a falakat.

 

Amikor választasz, azzal is tisztában kell lenned, hogy valamennyi szigetelőanyag csak rendszerben rakva biztosítja a gyártó által mért értékeket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...