15.2 C
Cegléd
2024. május 3. péntek
spot_img

Fürdőszoba-felújítási fortélyok

 

A lakásfelújítás olykor igazi kihívásokat tartogathat, de legalábbis rengeteg új tapasztalat megszerzésére ad lehetőséget. Hatványozottan igaz ez a fürdőszoba felújítására is. Egy szép vizes helyiség nagyban növelni tudja magának a lakásnak az értékét is, de a benne lakók komfortérzetét hatalmas mértékben megdobhatja egy alapos tervek szerint és jól megvalósított projekt.

Ha minden nap majd egy csábítóan tiszta és ötletes elemekkel teli és a megfelelő anyagokkal megépített térbe lépve kezdheted és zárhatod a napod, az igazán lélekmelengető.

Tudd, hogy pontosan mit szeretnél elérni

Nagyon fontos, hogy mindig a megfelelő szerszámokkal felvértezve vágj neki egy fürdőszoba felújításának. A JOSZERSZAM.com egyéb barkács- és iparigépei között számos nagyon hasznos és remekül használható eszközt találhatsz. Ezekkel garantáltan könnyebben és gyorsabban el lehet végezni majd sok-sok munkafázist. És az sem mellékes ám, hogy az egyre emelkedő árú alapanyagokból is kevesebbet kell majd kidobni, ha professzionális gépekkel tudod őket megmunkálni, darabolni, szerelni. Kevesebb végzi majd a szemetesben.

A jó kivitelezést minden esetben csak nagyon alapos tervezést követően szabad elkezdeni. Ma már erre rengeteg ingyenes applikáció, számítógépes program is rendelkezésre áll, de a jó öreg kockás vagy sima papír is nagy segítséget jelent.

Légcsere és burkolóanyagok

Soha ne feledkezz meg arról, hogy a fürdőszobában nagyon sok a nedvesség, így a megfelelő szellőzés biztosítása alapvető. Ha ez elmarad, akkor az nagyon könnyen gyors penészedéshez vezethet. Egy kinti kivezetésű és fürdőben használható ventilátor erre a remek megoldás.

Ha egy szaküzletbe ellátogatsz, nagyon nehéz a dolgod a szebbnél szebb burkolóanyagok és festékek közül kiválasztani a leginkább megfelelőket. A kinézeten túl is van pár szempont, amit nem árt észben tartanod. A vizes helyiségekbe nem való az átlagos tapéta, esetleg a vinyl jó lehet.

Sokan még a természetes kőcsempéket sem tartják ideálisnak ide, hanem a porcelánból gyártottakat javasolják inkább. Előbbiek sokkal gondosabb burkolási munkát és gyakrabb karbantartást igényelnek, mint az utóbbiak. A járólapok és a csempék lerakása, illetve felhelyezése előtt mindenképp legyen alapozás. Ez védő membránként működik majd, kevésbé sérül majd a fuga, és a padló sem lesz majd nedves.

Az ördög a részletekben rejlik

 

A mosdókagylónál érdemes elegendő helyet hagyni, és a WC-t a látózónán kívülre tenni. Mivel sok dolog kell egy fürdőszobába, a megfelelő tárolóhelyek kialakítása nagyon hasznosnak bizonyul majd a mindennapokban. Kis helyiségekben minden egyes négyzetcentimétert ötletesen ki lehet ám használni.

Ne csábulj el a csillogó-villogó szerelvények láttán, itt is a minőség és használhatóság legyen az első a kiválasztás során. A világítást és a tükröket azonban kedved szerint válaszd, hogy szuper trendi legyen a fürdőd.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...