33.1 C
Cegléd
2024. július 17. szerda
spot_img

Kiváló minőségű, modern redőnyrendszerek szolgálják otthonunk védelmét

 

 

A redőny népszerűsége évszázadok óta töretlen a külső árnyékolók piacán, hiszen annyi mindenre alkalmazhatjuk, hogy az egyik legpraktikusabb eleme lehet otthonunknak. Ma már számos típusa létezik, így mindenki kiválaszthatja a neki leginkább megfelelőt.

 

A műanyag redőnyök is nagyon modernek és biztonságosak, de az alumíniumból készült típusok a szélsőséges időjárásnak is ellenállnak. A redőny sokkal többféle funkciót lát el, mint elsőre gondolnánk.

 

A redőny különféle rendeltetései

 

Az árnyékolás az egyik legfőbb funkciója minden típusú redőnynek, ha hézagosra engedjük le, beengedi a fényt bizonyos mértékben, de a tűző napsugaraktól megvéd. Ráadásul a szellőzés is megoldott ezzel a módszerrel.

 

Ha teljes sötétséget szeretnénk, akkor a 100%-os fénykizárás is biztosított a megfelelően felszerelt, jó minőségű redőny segítségével. A zavaró fények nem jutnak be éjszaka, amikor a nyugodt pihenés a legfontosabb számunkra.

 

Kisebb mértékben a zajokat is csökkentheti a redőny, ezzel is hozzájárul a zavartalan alváshoz. Bár nem áthatolhatatlan, de egy plusz védelmi rendszert is képez a tolvajok ellen.

 

Mire jó még a redőny?

 

A redőny megvédi a nyílászárókat az időjárás viszontagságaival és a különböző szennyeződésekkel szemben. Kizárja az illetéktelen tekinteteket is, ezzel óvja magánéletünk zavartalanságát.

 

Ha nyár, akkor a meleg okozhat némi diszkomfortérzetet a lakásban. A megfelelően alkalmazott redőnnyel kellemes hőmérsékletet teremthetünk a lakásban a kánikula időszakában is.

 

Télen a hideggel gyűlhet meg a bajunk. A nyílászárókon keresztül szökik ki a meleg, akármilyen jó minőségűek is legyenek. A lehúzott redőny mellett az ablaküveg nem érintkezik közvetlenül a hideggel, ami így nem tud olyan könnyen bejutni a házba. Tehát a redőny hőszigetelő funkciója is vitathatatlan.

 

A külső tokos redőnyrendszerek

 

A külső tokos redőnyök használatával az éves fűtési és hűtési költségek akár 30%-kal is csökkenthetőek. Azokra az épületekre érdemes felszereltetni, ahol nem lett kialakítva redőnytok vagy annak a helye. Ha ez megvan, akkor a vakolható külső tokos változat is szóba jöhet.

 

A Topredőny munkatársai ingyenes helyszíni felmérés során segítenek kiválasztani és megtervezni a legmegfelelőbb redőnytípust. Ráadásul mintaanyagokat is mutatnak.

 

A legmodernebb redőnyök

 

A mai korszerű világunkban már minden motorikusan és automatikusan is működtethető. Nincs ez másként a redőnyökkel sem, mivel ezek is használhatók ma már motorikusan és távvezérléssel is.

 

Az okosotthonos rendszerek a redőnyök működtetését is magukban foglalhatják, segítségükkel ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani otthonunkat akkor is, amikor távol tartózkodunk.

 

Választhatunk műanyag vagy alumínium változatot is, a lényeg, hogy kiváló minőségű alkatrészekkel készüljenek. Garantáltan ellenállóak, strapabíróak és tartósak lesznek, ha a redőny magas minősége szakszerű beszereléssel is párosul.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...