16.8 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

Csaló csatornások?

Lapunkat egy Alszegi úti olvasónk kereste meg azzal, hogy  a közelmúltban kis híján csalás áldozata lett: egy cég azzal kereste meg, hogy a szennyvízcsatornája eldugult, de ők szép összegért megoldják a hibát. Azonban kiderült, hogy nem is volt semmilyen hiba a rendszerben. Éberségének és bátorságának köszönhetően megúszta a kalandot a hölgy, de szeretné felhívni a lakosok figyelmét az esetre.

– Felhívtak telefonon, hogy a csatornázási művektől vannak és vizsgálják a rákötéseket. Elmondták, hogy kiderült, hogy nálunk dugulás van, mert ők infrakamerán látták, hogy hamarosan elönt minket a szennyvíz. Mondtam nekik, hogy ez érdekes, mert egy éve voltak kint a Bácsvíz munkatársai és vizsgálták és semmi rendelleneset nem találtak. – mondta el az olvasónk. – Mikor megérkeztek, már ott gyanús volt a dolog, hogy nem szervízautóval és overállban jöttek, mint a Bácsvíz munkatársai, hanem a két férfi láthatósági mellényben kopogtatott be, egyikük rövidnadrágban(!). Az is furcsa volt, hogy hivatkoztak az infrakamerára, de nem tudták megmutatni. A vízszolgáltató pedig egészen máshogy nézte, hogy minden rendben van-e a hálózatban: egy indikátor anyagot öntöttek be a hátsó aknába és nézték átfolyik e a csatornába.

Mindenesetre a két férfi elmondta, hogy hamarosan nagy baj lesz, elönt minket a sz..r, ha most nem cselekszünk, de ők megoldják nettó 4750 Forintért folyóméterenként, hogy itt többet dugulás ne legyen. Ez az én esetemben, legalább 150 ezer forintot jelentett volna.  Mondtam nekik, hogy csináljunk egy próbát, emelje fel az aknafedelet és én megnyitom a házban a csapokat. Úgy folyt a víz, mint a Niagara…. Na akkor aztán hímelni-hámolni kezdtek, végül beültek egy sötét színű kombiba és elhajtottak. Azért keresem meg önöket, hogy figyeljen oda mindenki, mert aki hiszékeny, azt hamar becsaphatják és nem szükséges szolgáltatást végeznek el, több százezer forintért.

A hölgy az eset után felhívta a Bácsvízet ezügyben és kiderült, hogy gyakoriak az ilyen esetek. Sőt olyan típusú csalás is előfordul, hogy az ivóvizet nézik meg a csapban, úgymond „vízmintát vesznek”, majd kijelentik, hogy nem iható, káros az egészségre, az általuk forgalmazott víztisztítóval viszont iható lesz a víz. A Bácsvíz munkatársa elmondta, hogy ők nem terméket árulnak, hanem szolgáltatást végeznek. Előre egyeztetve mennek a fogyasztóhoz, munkaruhában és szervízautóval érkeznek és arcképes igazolvánnyal igazolják magukat. A fizetés pedig kizárólag a szolgáltató által utólag küldött számlával történik, nem a helyszínen, pláne nem számla nélkül…

Lapunk munkatársa – inkognitóban – felhívta a hozzánk forduló olvasó által megadott számot, azzal, hogy szennyvíztisztítási ügyben kapta a telefonszámot. A férfi elmondta akár egy óra múlva ki tud érni a helyszínre, mert a környéken dolgoznak. Kérdésre elmondta, hogy nem a Bácsvíz munkatársai, mert azok a városi szennyvízhálózatért felelnek, a telken belül azonban már a tulajdonos illetékes. Elmondta, hogy elsősorban cégek, üzletek, intézmények tartoznak az ügyfélkörükbe, de magánszemélyeknek is végeznek szolgáltatást.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...