22.5 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

 

 

Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és nem utolsósorban a lehető legkényelmesebben el tudjuk végezni, nélkülözhetetlenek azoknak a gépeknek a használata, melyeket kifejezetten ezekre a feladatokra fejlesztettek ki.

 

Ha a fákat, bokrokat meg akarjuk metszeni, le akarjuk vágni valamelyik águkat vagy teljesen ki akarjuk vágni őket, esetleg fahasábokat akarunk aprítani, akkor a Husqvarna – Budapest webshop benzinmotoros láncfűrészeinek egyikére lesz szükségünk.

 

Ennek a gépnek az egyik legfontosabb része a fűrészlánc, amikor ugyanis elindítjuk, akkor a motor adja az erőt és a sebességet a munkához, de alapvetően a lánc kialakítása és élessége határozza meg, hogy mennyire gyorsan és hatékonyan tudunk vágni vele.

 

Beváltja a hozzá fűzött reményeket 

 

A Husqvarna tipikusan egy olyan cég, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a gépek minőségére és teljesítményére. Ennek megfelelően az alkatrészek – így a fűrészlánc – kifejlesztésébe is rengeteg időt és energiát tesznek, hiszen pontosan tudják, hogy a részletekben rejlik a lényeg. 

 

A fűrészláncoknak hosszú-hosszú kutatási, fejlesztési és tesztelési folyamatokon kell keresztülmenniük. Amikor pedig minden elvárásnak megfelelnek, és a szakemberek úgy ítélik meg, hogy kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkeznek, akkor kerülhetnek csak fel a láncfűrészekre. 

 

Sok modell, például a Husqvarna X-CUT is annak érdekében került kifejlesztésre, hogy a használatával növelhető legyen a gépek teljesítménye. Ez egy alacsony rezgésszámú lánc, amely keskeny fűrészjárat vágására képes, ehhez azonban kevesebb energiát igényel magától a géptől, mint más vágórendszerek.

 

Kiemelkedő élességet biztosít – hosszú távon is!

 

A láncok kifejlesztése során az egyik legfontosabb cél, hogy azok kiemelkedő élességet biztosítsanak, és az élességüket hosszú távon is meg tudják őrizni. Ehhez a fogak kialakítását és a munkához felhasznált alapanyagokat, illetve technológiákat is folyamatosan finomítani, optimalizálni kell.

 

A kimagasló élességnek köszönhetően – amellett, hogy extra hatékonyan tudnak vágni a gépekkel -, sokkal ritkábban kell az élesítéssel foglalkozniuk a felhasználóknak. 

 

Búcsút mondhatunk a laza láncnak

 

A láncokat nemcsak élesíteni kell, hanem szükség esetén meg is kell feszesíteni, ez ugyanis az egyik alapfeltétele a hatékony munkavégzésnek. A laza láncot a gyártó úgy igyekszik kiküszöbölni, hogy már a gyártás során előfeszíti azt. Ennek köszönhetően hosszabb ideig lehet dolgozni vele, mielőtt újrafeszesítést igényelne – ezzel sok felesleges állítgatás és sérülésveszély elkerülhető. 

 

Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdés, hogy miért érdemes beruházni egy Husqvarna láncfűrészre. Bármelyik alkatrészét is vesszük górcső alá, azt fogjuk látni, hogy a gyártó nagy figyelmet szentelt a minőségre és a kimagasló hatékonyságra. Ez alól természetesen az egyik legfontosabb eleme, a fűrészlánc sem jelent kivételt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...