15.4 C
Cegléd
2024. május 3. péntek
spot_img

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

 

 

Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és nem utolsósorban a lehető legkényelmesebben el tudjuk végezni, nélkülözhetetlenek azoknak a gépeknek a használata, melyeket kifejezetten ezekre a feladatokra fejlesztettek ki.

 

Ha a fákat, bokrokat meg akarjuk metszeni, le akarjuk vágni valamelyik águkat vagy teljesen ki akarjuk vágni őket, esetleg fahasábokat akarunk aprítani, akkor a Husqvarna – Budapest webshop benzinmotoros láncfűrészeinek egyikére lesz szükségünk.

 

Ennek a gépnek az egyik legfontosabb része a fűrészlánc, amikor ugyanis elindítjuk, akkor a motor adja az erőt és a sebességet a munkához, de alapvetően a lánc kialakítása és élessége határozza meg, hogy mennyire gyorsan és hatékonyan tudunk vágni vele.

 

Beváltja a hozzá fűzött reményeket 

 

A Husqvarna tipikusan egy olyan cég, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a gépek minőségére és teljesítményére. Ennek megfelelően az alkatrészek – így a fűrészlánc – kifejlesztésébe is rengeteg időt és energiát tesznek, hiszen pontosan tudják, hogy a részletekben rejlik a lényeg. 

 

A fűrészláncoknak hosszú-hosszú kutatási, fejlesztési és tesztelési folyamatokon kell keresztülmenniük. Amikor pedig minden elvárásnak megfelelnek, és a szakemberek úgy ítélik meg, hogy kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkeznek, akkor kerülhetnek csak fel a láncfűrészekre. 

 

Sok modell, például a Husqvarna X-CUT is annak érdekében került kifejlesztésre, hogy a használatával növelhető legyen a gépek teljesítménye. Ez egy alacsony rezgésszámú lánc, amely keskeny fűrészjárat vágására képes, ehhez azonban kevesebb energiát igényel magától a géptől, mint más vágórendszerek.

 

Kiemelkedő élességet biztosít – hosszú távon is!

 

A láncok kifejlesztése során az egyik legfontosabb cél, hogy azok kiemelkedő élességet biztosítsanak, és az élességüket hosszú távon is meg tudják őrizni. Ehhez a fogak kialakítását és a munkához felhasznált alapanyagokat, illetve technológiákat is folyamatosan finomítani, optimalizálni kell.

 

A kimagasló élességnek köszönhetően – amellett, hogy extra hatékonyan tudnak vágni a gépekkel -, sokkal ritkábban kell az élesítéssel foglalkozniuk a felhasználóknak. 

 

Búcsút mondhatunk a laza láncnak

 

A láncokat nemcsak élesíteni kell, hanem szükség esetén meg is kell feszesíteni, ez ugyanis az egyik alapfeltétele a hatékony munkavégzésnek. A laza láncot a gyártó úgy igyekszik kiküszöbölni, hogy már a gyártás során előfeszíti azt. Ennek köszönhetően hosszabb ideig lehet dolgozni vele, mielőtt újrafeszesítést igényelne – ezzel sok felesleges állítgatás és sérülésveszély elkerülhető. 

 

Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdés, hogy miért érdemes beruházni egy Husqvarna láncfűrészre. Bármelyik alkatrészét is vesszük górcső alá, azt fogjuk látni, hogy a gyártó nagy figyelmet szentelt a minőségre és a kimagasló hatékonyságra. Ez alól természetesen az egyik legfontosabb eleme, a fűrészlánc sem jelent kivételt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...