9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

13 évesen a Nemzeti Vágtán

Egy fiatal lány álma vált valóra, amikor a hétvégén rajthoz állhatott a Szilvásváradon megrendezett Nemzeti Vágtán. Huszár Bíborka Ceglédet képviselte a kishuszár futamokban. A 32 versenyző közül, a 10. legjobb idővel jutott a középdöntőbe. Itt egy nagyon szép versenyzéssel zárta a részvételét a Vágtán. Döntőbe jutnia ugyan nem sikerült, de így is nagyon boldog és elégedett az eredményével.
Bíborka lovak iránti vonzalma, már kisgyermekként is megmutatkozott. Több oktatónál (Balogh Virág, Juhász Enikő, Fazekas Kata) is ismerkedett a lovakkal és a lovaglással, de komolyabb felkészülésbe novemberben kezdett a Baján Teamnél, Inárcson. Itt az első alkalommal az fogadta egy lószállítóra írva „Ahol a lovas álmok valóra válnak”. A próbalovagláson a csapatvezetője Baján Benita, úgy látta, hogy kellő előképzettséggel rendelkezik ahhoz, hogy a csapatba felvételt nyerjen. Így kezdődhettek a közös edzések. A hideg nyirkos esték, a fagy és a tűző nap sem tudta kedvét venni. Egy régi, Cegléden rendezett Nemzeti Vágta emléke lebegett a szeme előtt, amikor megfogalmazódott benne: egyszer ő is szeretne így versenyezni. Az álma valóra vált.
A gyönyörű Lipicai Lovasközpontban egy életre szóló emlék volt számára a versenyzés. Nagyon örült, hogy támogatta Cegléd Város Önkormányzata.
A start kolomp, a cél finálézenéje még sokáig csengnek a fülében.
Egy hétköznapi lány, aki a Szent Kereszt Katolikus Iskola 8. b osztályába jár. Egy szerény, mosolygós kedves arc. Az elővágták és a nemzetközi versenyzés mellett a tanulást sem hanyagolta el, de közben megtanulta azt is mekkora bátorság kell a rajthoz állni. Leküzdeni a félelmet, vagy felállni és újrakezdeni egy kudarc után. Nem ment volna ez biztosan, ha nem várja őt kedvenc lova Diego és barátja Flika. A ló illata, melegsége, selymes szőre, a vágta szabadsága és a barátok mindig átsegítették a nehéz napokon. Megérte! Szívből gratulálunk! További sok síkert kívánunk!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...