5 C
Cegléd
2023. november 28. kedd
spot_img

Benedek Elek Kistérségi Szövegértési Verseny

Zsúfolásig megtelt október 4-én a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola tornaterme. Immár 12. alkalommal szervezte meg iskolánk a Benedek Elek Kistérségi Szövegértési Versenyt a 3. és a 4. évfolyamos diákok között.
Ebben az évben rekordszámú jelentkező – mindkét évfolyamon 103-103 kisdiák – mérte össze tudását. Ez mit sem bizonyít jobban, mint azt, hogy a tanítók lelkesedésének köszönhetően évről évre sikerül egyre több tanítványukkal megszerettetni az olvasást, kialakítani bennük az értő olvasás képességét.


Ezen a napon a feladatlapok megírása után, egy különleges meglepetéssel is készültünk. Vendégünk volt iskolánk egykori diákja, Miklósi Anna énekes-színész és író, a Barátfülek című könyv szerzője. A legtöbb gyermek első találkozása volt egy ma élő íróval. Az I. és II. helyezettek könyvének dedikált példányát vihették haza.
A 17 iskola egyetlen tanulója sem távozott üres kézzel. Az első 6 helyezett könyvjutalomban, az ezt követő 12 helyezett tárgyjutalomban, a további résztvevők pedig emléklapban részesültek. A kísérő rendezvényként tartott kézműves foglalkozásokon készült alkotásokat is magukkal vihették a versenyzők.
Ezúton is szeretném megköszönni a versenyzőknek, a felkészítőknek és a verseny lebonyolításában közreműködő kollégáimnak, valamint munkatársaimnak aktív munkáját.
Bízunk benne, hogy a következő évben is elfogadják meghívásunkat az iskolák, és a vendégeink lesznek rendezvényünkön!

Vincze József Zsoltné a verseny szervezője

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...

Történelmet írtak a ceglédiek

Először rendezték meg az ifjúsági csapatbajnokságot az olimpiai programban...